A 7,5x15-ös szarufa erősebb mint a 80x40-es zártszelvény?
A 7,5x15-ös szarufa erősebb mint a 80x40-es zártszelvény?
3-as falú zártszelvény. Hajlításra igénybe véve.
Ahogy számolom, kb. 2x erősebb (azaz feleakkora lehajlás adódik a számításból)
Da van 45 oldal. Ha rákeresel fa szerkezetek méretezésére. Akkor fogsz még táblázatokat találni.
Bocsi de nem fogom végig számolni. Ha van konkrét kérdésed amivel elakadtál akkor talán tudok segiteni.
Köszönöm az anyagot. Nos, a 45.oldalon, ha a biztonság javára szeretnék tévedni akkor a 4,7kN/mm2 rostirányú rugalmassági modulus 5%-os kvantilisét kell figyelembe vennem. Ez kevesebb mint a fele annak amivel én számoltam. Pusztán a legjobb minőségű C50-jelű fenyő éri el az általam használt értéket, szerintem ettől nagyon messze áll a tüzépeken forgalmazott friss, hónapokig szabad ég alatt esőben tárolt fűrészáru. Egyébiránt tekintve a szilárdsági tulajdonság mezőket, nem sok biztonsági tartalék lenne a fában. Végülis akkor mégse erősebb a szóban forgó fagerenda a zártszelvénynél.
(Számított lehajlás az új értékkel: fa: 24,8mm, zártszelvény: 22,2mm).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!