Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Hogyan lehet legjobban megőriz...

Hogyan lehet legjobban megőrizni az akkus barkácsgépek akkumulátorának kondícióját?

Figyelt kérdés
Általában keveset vannak használva,és én is jártam már úgy,hogy az állásban ment tönkre. Motornál,pl lehet kapni csepptöltőt erre a célra, de létezhet ilyen barkácsgép akkukhoz is?
szept. 4. 07:51
 1/5 anonim ***** válasza:
62%
Én nem figyelek rá különösebben, ennek ellenére van már 6-7 éves Parkside X20V aksim is ami még hibátlanul teszi a dolgát.
szept. 4. 08:04
 2/5 A kérdező kommentje:
Mondjuk nekem is NiMh-s akku ment tönkre az állásban Lítium akkus Lidl-ös gépem még birja, de az azért többet is van használva. Viszont most szeretnék venni autoszereléshez valami erősebb ütvecsavarozót, és az se sokat lesz használva. Egy kicsit belekóstoltam a repülőgép modellezésbe, és az ott használt akkukat pl hütőben tárolják, illetve ahhoz olyan a töltő is,hogy van rajta letárolási funkció is, amikor nem is tölti fel teljesen.
szept. 4. 08:16
 3/5 anonim ***** válasza:

Akkor lehet eleve volt valami hibája.

Ne merítsd le teljesen talán ennyi.

szept. 4. 08:17
 4/5 anonim ***** válasza:

Ez nagyban függ az akkuk típusától. Mindegyik más jellemzővel bír.

Az autó akkut időnkènt ha nagyon sokall, rakták csepptöltèsre.

A NiCd akkuk memoria effektus miatt mentek tönkre, ha agyba főbe töltöttèk, vagy ha sokat állt.

A NiMh már jobbak voltak, de hosszú állásnál merülnek, kivètel pár extra márka, ami egyedi

technológiás(enelop). A Li

akkuknak nagyon kevès az

önkisülèse, de a mèlykisülès

tönkrevágja, ès a túltöltès is. Tárolni feltöltve jó. Ugyanakkor

túltöltve, mèlykisütve,

túlmelegedve erősen tűzveszèlyes lesz, ezèrt nem szabad mással

töltögetni, csak a hozzá való töltővel.

szept. 4. 08:27
 5/5 anonim ***** válasza:
51%
A Ni-Mh aksi mem ér semmit. Csaka Li-Ion
szept. 4. 09:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!