Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » A faanyagot mivel tudom...

A faanyagot mivel tudom megvédeni az esőtől leghatékonyabban?

Figyelt kérdés

Veronda korlátjának a végét éri az eső.

Azt mivel a leghatékonyabb megvédeni. Gondoltam zománcfestékre, mert a lazur átengedi a vizet

aug. 31. 11:38
 1/6 anonim ***** válasza:

Most mivel van kezelve? Amúgy de, lazúr.

[link]

aug. 31. 12:35
 2/6 anonim ***** válasza:
Tetővel :)
aug. 31. 14:05
 3/6 A kérdező kommentje:
Lazurral volt es szetrohadt. Cserélni kellett. Tető nem megoldható azon a részen mint ahogy a faházak föle sem helyeznek tetőt
aug. 31. 15:50
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Asztalosként aut mondom, ami fa kint van, az előbb utóbb szétrohad.

Vannak fafajok amik jobban bírják, pl borovi fenyő, vörösfenyő, vagy a legtutibb au akác.

A fa mozog, ezért a zománcfesték szart sem ér, mert meg fog repedezni, le fog pattogni.

A fát lazúrozni kell, és évente, két évente frissíteni a réteget.

Valamint óvni a nedvességtől amennyore csak lehet. Vagy ha ez kivitelezhetettlen, akkor legalább azt megoldani, ha éri is nedvesség, meg tudjon hamar száradni... tehát ne érintkezzem a földdel, ne csöpögjön rá valahonnan rendszeresen stb stb...

Egy faház felett meg van tető, ha nincs akkor az nem faház, csak 4 fal :D

aug. 31. 16:35
 5/6 anonim ***** válasza:
#3: Valószínűleg nem a megfelelő lazúrral volt lekenve és nem a megfelelő módon. És nem örök élet, 2-3 évente át kell kenni.
aug. 31. 17:54
 6/6 A kérdező kommentje:

A tetőt a faház fölé gondoltam, akkor biztos nem esik rá az eső. :D Mert a fa verondakorlát fölé nem tudok tetőt húzni, a fát kell megvédeni.

Volt lazurral kezelve, annak ellenére rohadt, nem volt negfelelően kezelve.

Az oromdeszkát is évente kezelik?

Itt az a baj hogy a korlátot a sarkon a "MESTER" gérbe vágta. Es alatta az oszlop beszivta a vizet.

aug. 31. 19:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!