Fa csiszolására melyik a leghatékonyabb gép?
Figyelt kérdés
Régi gyalulatlan deszkát, gerendát stb szeretnék csiszolni barkács célból. (Gyalugépet nem nagyon szeretnék)
Ki milyen gépet ajánlana? (Sarokcsiszoló, szalagcsiszoló)
Szerintem a sarokcsiszolóval lehet a leggyorsabban haladni, de néhányan azt mondják hogy belekap a fába. 6000 fordulatos nagy flex 230 milis jó lenne, nem égetné meg?
Vagy szalagcsiszolóba gondolkoztam még, vele gyorsan lehet haladni?
Esetleg más fajta gép amivel lehet haladni?
2021. jún. 20. 14:29
1/4 anonim válasza:
Kétféle gépet használok hasonló, barkács célra. Kisflex 125-ös gumitányérral +raávsló papír. (Nem a tépőzáras, csavaros) Ez egész haladós, de mivel körkörös mozgást végez, lazurozás után ez látható. A másik egy kézi szalagcsiszoló, ezzel lehet száliranyban csiszolni, kevésbé haladós, de szebb felületet ad.
3/4 anonim válasza:
Szalagcsiszoló adja a legszebb és leghaladósabb eredményt.
Még az excenteres csiszoló is jó.
A flexes módszer szerintem csak szükségmegoldás, magyon nehéz vele szépen dolgozni.
4/4 anonim válasza:
Gyalulatlan deszkánál gazdaságtalan a csiszolás, többe kerül a csiszolószalag és hosszabb ideig tart, mintha legyalultatnád.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!