Talajfúró v. földfúró (kézi) milyen vált be neked, amivel a leghatékonyabban lehet sok akácoszlop-helyet fúrni?
Figyelt kérdés
A talaj nem kötött, de néhol gyökerek előfordulhatnak.2022. jan. 19. 10:21
1/12 anonim válasza:
Stihl lassan 18 éve megvan ,igaz a gyárikést kicseréltük szerszámacélra ,jól kifenve a gyökereket legyalulja .
2/12 A kérdező kommentje:
Köszi.
Olyan kézire gondoltam, ami kézi erővel működik...
2022. jan. 19. 12:22
3/12 A kérdező kommentje:
De arra is gondoltam, kölcsönzök egy ilyesmi motoros kézit.
2022. jan. 19. 12:28
4/12 A kérdező kommentje:
Szóval elsősorban egy egyszerűbb de hatékony kézierős vétele a terv, de jöhet bármi vélemény.
2022. jan. 19. 12:30
5/12 anonim válasza:
Kézivel megszakadtok, béreljetek egyet. Ne holmi 50 kilós karácsonyfadísz ember kezelje.
6/12 A kérdező kommentje:
Köszi, lazább talajban is?
2022. jan. 19. 15:34
7/12 anonim válasza:
#6: Csináltuk, lexoptuk magunkat, mire végeztünk. Igaz, nem volt túl laza a talaj, átlagos kerti feketeföld. Azt írod sok kell, ne kínlódjatok kézzel. Csak úgy hirtelen gógliztam egyet: 13E egy hétvégére, az semmi.
8/12 A kérdező kommentje:
Köszi, azért még a kézierőn gondolkodom. Egy OBIs vélemény: az első 7 lyukat 45 perc alatt fúrták, az nem rossz, és nem laza talajban.
2022. jan. 19. 17:12
9/12 A kérdező kommentje:
https://www.youtube.com/watch?v=tWmUWjRDnHQ
A lyukátmérő itt kb 1,5x nagyobb lett, mint a használt "menet" átmérő.
2022. jan. 19. 18:02
10/12 anonim válasza:
Stihl földfúrót bérelj, egyembereset. Hidd el, megéri, én tavaly csináltam. 20 lyukat fúrtam közepesen köves talajba, 15 percnél nem volt több. Nem mellesleg el se fáradsz nagyon.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!