Ház körüli kisebb munkához milyen porbeles hegesztő lehet ideális egy laikus számára?
Nem vagyok tanult heggesztő, van egy Güde inverteres hagyományos elektródás hegesztőm, amivel nagyjából el tudom végezni amit kell, igaz, nem szépen, de biztosan.
Egy ideje gondolkodom egy porbeles gép beszerzésében, talán könnyebb és jobb egy laikus számára vele dolgozni.
Viszont a paraméterek között annyi minden van, amiről fogalmam sincs, és látszólag tök egyforma gépek között is szemmel látható árkülönbség van, hogy elbizonytalanodtam.
Mit kell figyelembe vennem? Mire van szükségem, és mi az, amiért ne fizessek felárat, mert nem fogom kihasználni?
Segítsetek kérlek eligazodni ebben a rengetegben!
Köszönöm előre is :)
Köszönöm a tanácsot.
ezt a gépet ajánlották. Ez jó lehet esetleg?
Tudja a 140A., tudja a bevont elektródát is kezelni.
Co palackos hegesztés nem biztos, hogy reális, arra kell, hogy itthon ha össze kell valamit ragasztani, legyen mivel. Nem hiszem, hogy megérné a co palack beruházást. Bár tény, hogy jobb lenne.
Beérném én a kisebbel is, mert nem valószínű, hogy gyakran kell órákon át hegeszteni.
Kár, hogy nem levehető a munka kábelt, és hogy max 1kg tekercs fér bele. (bár nem tudom, az 1kg mennyire elég)
És igen valóban drágább 40ezerrel. De lehet érdemesebb rá szánni a +40et, mint ha nem válna be a kicsi 60ért, siratni azt a hatvanat, vagy eladni vesztességgel, és utána mégiscsak megvenni a nagy testvért 100ért.
Nem tudom, mi lenne a jó döntés!
Köszönöm #8. a tanácsot. Igen, azt olvastam, hogy a huzal érzékeny a nedvességre, ezért a tárolás körülményes. Nem tudom, mennyire elég pl. 1lg huzal, de arra gondoltam, ha hosszabb ideig nem használom, kiveszem a gépből, és fóliában, a zacskót lehegesztve tárolnám. Így csak nem éri a nedvesség. Vagy ez halva született ötlet?
Viszont szerintem van erre való 1kg. tekercs is, ha igaz. Ez pl.: [link]
vagy ez nem jó rá?
Az Iweld gép volt a másik, amit néztem, és most jól elbizonytalanítottál, melyik lenne a jobb választás. :)
ok, most esett le, hogy ez 5kg kiszerelés.
De, végül is olcsóbb, mint az 1 kg kiszerelés, tehát ha csak 1kg lesz elhasználva belőle (bár nagyon nem szeretek pazarolni....) akkor sincs vesztesség.
A maradék meg "majd csak jó lesz valamire!". :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!