Epoxy-t betonra vizszigetelesnek?
Figyelt kérdés
Van egy kibetonozott aknam, amibe feljon a talajviz. Most hogy ilyen meleg lett es kiszaradt kitakaritottam, jo otlet lenne epoxyval lekenni?aug. 16. 20:17
1/5 anonim válasza:
Víznyomás elleni szigetelés kell, az epoxy nem hiszem hogy jó erre. De ha valaki tudja a helyes kivitelezést, én is hasznát venném, mert én meg építeni akarok aknát, de nálam most is a terepszinttől 1m-re van a talajvíz!
2/5 anonim válasza:
Ha újonnan kéne vízaknát létesíteni, én műanyagot tetetnék be és nem betonozgatnék.
3/5 A kérdező kommentje:
Hany bar lehet a nyomasa a talajviznek?
aug. 17. 15:05
4/5 anonim válasza:
Az attól függ, hogy milyen magason van, és az akna feneke milyen mélyen van. Lefelé haladva lineárisan növekszik a talajvíz nyomás. Ha pl. 2m az akna mélysége, és 1m-en van a talajvíz, akkor az akna 1m mélyen nyúlik bele a vizbe.
A nyomás a viz hidrosztatikai nyomásképletéből eredeztethető. A legnagyobb nyomás, ami ugye alul van:
p=h*ro*g, ahol
h=1m, azaz mennyit nyúlik az akna a vízbe
ro=1000kg/m3, a víz sűrűsége
g=10m/s2, a gravitációs gyorsulás (közelítő értéke)
ezekkel
p=1m*1000kg/m3*10m/s2
p=10000Pa=10kPa.
Ez 0,1barnak felel meg.
5/5 anonim válasza:
#2 Ez jó ötletnek tűnik. Kérdés, hogy hol és milyen árban csinálnának nekem egy strapabíró aknát (nekem autószerelő akna kéne, szóval méretesebb mint egy vízóra akna).
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!