Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » S.o HOgy jön vissza a csatorn...

S.o HOgy jön vissza a csatornaszag az emeletes panel aknájába ???

Figyelt kérdés

febr. 4. 15:43
1 2
 1/11 anonim válasza:
Gondolkodtam rajta .
febr. 4. 15:55
 2/11 A kérdező kommentje:

A címben s.o.s lett volna

Segítséget szeretnék kérni sos- ben..

egy ideje küzdünk azzal hogy iszonyú szag van a tizedik emeleten...

A csatorna tisztítókat kihívtam kétszer. Az épület melletti részt kitisztították . Két napig jó volt.

Az épület tetején nem működnek az elszívók, de....

igaz hogy én nő vagyok és öreg is, de állítom hogy ez nem a csövekből jön, mivel maga az akna nagyon büdös. és valahgy ott visszajön a szennyvíz...

Kb három hete annyira büdös volt a lakásban és a folyosón hogy a gázmüveket riasztottákm perzse nem gáz volt.

Sajnos új elnököt, közösképviselőt kaptunk és most az a véleményük, hogy nálam van hátul megrepedve a szennyvíz elvezető cső és azért van büdös...

Nekik ettől van a csatornaszag.. Volt egyszer hogy visszajött a szennyvíz a pincében és akkor történt valami, azóta jönnek ezek az időszakok.

Az lenne a kérdésem, hogy az én teóriám helytálló -e hogy ami szag bejön (és szerintem nem a csövekben, hanem a stangban) jöhet vissza az utcai szennyvíz elvezetőkből, amik itt vannak a háznak - a ház mellett...

Még azt se kikerült elérnem hogy belenézzünk az ottani aknába. Most akik voltak kimosni. felemelték annak is a tetejét és valami iszapos víz.. rongyok voltak benne ? az most két napig jó volt.

Azért vagyok ideges, mert kitalálták, hogy holnap reggel jönnek és szétszedik nálam a vécé hátulját.... és cseréltessem ki a csöveimet..

Azt úgy tudják, hogy szétfűrészelik a lapot, mert csak kis ablak van amin az órákat olvassuk le. Pluszban ki kell cserélnem a csöveket és közölték hogy az az én saram...

Hónapok óta itt szenvedek, meg szenvedünk, mivel olyankor a folyosó is büdös...

.. ez a reakció

Köszönöm, ha segíteni tudtok esetleg egy tanáccsal vagy hogy nagyjából jól látom a dolgokat..

kifizetek mejd a munkára százakárhány ezret és itt ülök a büdösben..

Még egy kérdés...

El szeretném adni egyébként a lakást, de így nem akarom....

Időszakosan lehet megszűnik ez a dolog, de amíg nincs rendben hogy verjek át valakit ??

febr. 4. 15:59
 3/11 anonim ***** válasza:

A strang, vagyis fel-leszálló vezeték nem a tied, hanem közös! Annak a cseréje, vagy javíttatása, ha törött, illetve az itt keletkező dugulás a ház közös pénzét terheli, illetve kötelezően kell lenni biztosításnak, így valamilyen szinten ez is fedezheti a költséged.

Ami a te tulajdonod ilyen esetben, az a wc és a strang közti szakasz, illetve a strangról(közös fel leszállóról) leágazó részek. Amennyiben a hiba ezekben a részekben van, csak az a te költséged. Illetve az itteni dugulás.

Ha törött a strang, szivárog a szennyvíz, az lehet állandó szagforrás, és a lyukon a csatornaszag is visszajöhet. Ezt csőkamerázással tudják ellenőrizni.

A strangot takaró borításnak mindig bonthatónak kell maradnia a javítások biztisítására.

Ha a szennyszag álkandó, ezt a közös képviselőnek is jelezni kell, ugyanakkor ha nem tesz semmit max az ANTSZ el lehet fenyegetőzni. De a közös csőszakasz vizsgáltatása is az ő dolga lenne, ezért is van.

febr. 4. 16:19
 4/11 anonim ***** válasza:

Át kell nézni a függőleges pvc cső illesztéseket a hátfal mögött. Annak idején a csöveket össze melegítve dugták össze, és a tokolt részbe gittet raktak bűzzárásra. Ez a git 40-50 év alatt elporladt-eltünt, és csatorna szag ki tud innen jönni.Ezt még übereli a szellőző rendszerek összevissza változatása, valamint a hátfal mögötti elszívó csonknak hiánya, melyet a hátfal felújitáskor rendre kibasz@k a kukába a felújítók, hogy nem kell az oda.

Le kell zárni a PVC cső illesztéseit, akár szilóval, akár széles ragasztószalaggal, hogy a bűz ne tudjon onnan kijönni, és ehez a hátfal mögött kell rendet tenni, azaz ki kell bontani.

febr. 4. 18:34
 5/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat

Most holnap jönnek megnézik..

Szétszedik..

Igen az elágazó csöveket kell fizetni..

Meg ez nem tudom hogy lett megoldva, de egyben van a hátfal.

Nem olyan régen vettem

Nekem az a gondom hogy ez valószínű az utcai bűz, mert ugyanaz a szag ami az utcán van a csatornákban.

Mindegy, szedjék szét már kibőgtem magam..

Ez most hónapok óta tart.. néha elmúlik.. néha visszajön.

Majd megírom a fejleményeket..

febr. 4. 19:22
 6/11 A kérdező kommentje:

Nem kellett csöveket, cserélni nálam

Nincs repedés meg törés.

Nem tudom ezeket más hogy bírja idegekkel..

A hozzáállás buktatott ki nagyon

Sokat segített mikor egy lakó mondta hogy kihívhatom én is a csatornázási műveket.

Kétszer kimosták.. két napig jó volt.

Vettem egy kiló szódabikarbónát két üveg ecetet.. az egyik felét az este engedtem bele ,sok vízzel - a másik felét reggel..

Nem tudom mennyire fog hatni.

Egyszer már mosattam át ecettel domesztosszal, akkor kicsit megszűnt.

Most lenyugszom és hívni fogok magán úton szakembert.

febr. 6. 11:54
 7/11 anonim ***** válasza:
Érdekes, hogy a közös képviselő semmit sem tesz. Pedig ezért volna.
febr. 6. 12:05
 8/11 A kérdező kommentje:

Ezért lenne..

De sajnos gondok vannak vele.

Ő azt mondja hogy érdeklődik.. meg beszélik az elnökkel hogy mit lehet.. stb..

Most hiába dühöngök, muszáj megoldani..

febr. 6. 12:13
 9/11 A kérdező kommentje:

4 #

Először - úgy néz ki hogy neked volt igazad és a hátfal mögötti csövek sérülése okozhatja a bűzt. Két helyen volt sérült a cső...ahol ki volt törve ott nem laktak és mikor bementünk iszonyú bűz volt. Azt kijavították, de még mindíg van szag néha. A másikat most javítják de el kellett jönnöm megint a szag miatt.

Másodszor - mi az a " hátfal mögötti elszívó csonk " és az hol helyezkedik el ? Ha keressük látható ?

Igaz az épületen lévő elszívó sem működik.

Most felettem bekapcsolták. Folyamatosan megy és zúg.

Én a tizediken vagyok. A kilencediken volt felújítás, minden szétverve..kicserélve..

azóta vannak ezek a gondok.

Szerintem a nyolcadikon lévő törést is ők okozták. Egy fal mögötti cső nem törik be magától.. itt nincsenek elválasztava az emeletek.

márc. 3. 05:20
 10/11 anonim ***** válasza:

Az hogy a légelszívó csőgerincből leágazások vannank miden lakásszinten, és ez a csonk a hátfalig kiér. Az elszívásnak a wc hasznos teréből kell történnie, nem a hátfal mögötti területről!! A hátfalon meg egy lyuknak kell lennie, amelyen vmilyen takaró díszrács szokott lenni.

Amikor utólag hátfalat cserélnek, akkor ezt a leágazó csonkot redszeresen leveszi és kidobja a hátfalas. Így nincs pontos és tömör csatlakozás a lég elszívó gerincre. Általában magasan van szerelve 2-2.4M magasságban az elszívó csatlakozása, van hogy kör alakú, néha téglalap alakú.

márc. 3. 05:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!