Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » WC-ültetőgumi mellett hogyan...

WC-ültetőgumi mellett hogyan jöhet fel a csatornaszag?

Figyelt kérdés

Fél éve ez a gumiidom került az új alsókifolyású fajansz és a meglévő (padlósíkban végződő) 110-es PVC lefolyó közé:

[link]

Excentrikusra nem volt szükség. Saját magam csináltam.

Eddig minden OK volt, egy hete azonban rendszeresen feljön a csatornaszag.

Felemeltem a wc-csészét, lepucoltam azt a részét, amire rámegy a gumi, a szennyvízcsőnek is, amibe belemegy, és magát a gumit is. Sem a fajansz, sem a gumi nem volt repedt. Azóta is feljön a szag.

Vajon előfordul ezekkel a gumikkal, hogy fél év után anyaguk annyira relaxál (kinyúlik), hogy már nem szorul bele a csőbe? Azt vettem észre, kicsit túl könnyen csúsztatható bele, de lehet, csak én gondolom így. Ez esetben át tudna szorulni mellette a levegő.

Másik, amire gondoltam, a kiszellőzés hibája (társasházban lakunk), és esetleg alkalmanként átböfög a levegő a bűzelzárón. De ilyet eddig nem vettünk észre, pedig már órákig nyitva tartottuk a klozetajtót, hogy meghalljuk, ha buggyan valami, de semmi. A bűz azonban kb. beterítette a lakást.

??

Előre is köszönet, ha valaki megosztana szakmai tanácsot vagy saját tapasztalatot.

2024. jún. 17. 16:36
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Kend körbe szilóval a csészét a földön,és az biztosan bezárja a szagot.

De csak vékonyan, ..ha valamiért fel kell szedni egyszer majd a csészét, akkor fel is jöjjön,és ne a csempét tépje fel.

2024. jún. 17. 18:49
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Ez kell oda [link]

Amit vettél az nem arra való.

2024. jún. 17. 19:10
 3/6 A kérdező kommentje:

#1: köszönöm, de ez azért nem vmi műszaki megoldás! (Lehet megfontolom, de csak másodvédvonalként, ha az első bizonyítottan összejött.)

#2: köszönöm javaslatodat, amúgy hogyan érted, a jelenlegi az bóvli, vagy teljesen más funkcióra való?

2024. jún. 17. 19:32
 4/6 anonim ***** válasza:
Biztos hogy a wc-ből jön a szag?
2024. jún. 17. 19:49
 5/6 anonim ***** válasza:
Ezt a tipust a hátsó kifolyású wc-nél használjuk.
2024. jún. 17. 20:41
 6/6 A kérdező kommentje:

Helyzetjelentés: a #2 által javasolt fekete gumit megvettem.

A fehér gumival a wc felé nem zárt (már), a fekete gumi viszont a lefolyó felé lazán lötyögött. Viszont a fehér gumit sikerült ráhúzni a feketére, így együtt pont jó lett, és el is fért a klotyó alatt, anélkül, hogy a wc+személy súlya a szifonra terhelődne. Ja és ami fontos: nincs szag!

Köszönöm a segítséget!

2024. jún. 23. 23:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!