Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Kilyukadt zománcozott fazék...

Kilyukadt zománcozott fazék foldozható valahogy vagy kuka?

Figyelt kérdés
Szóval van egy 20 literes fazakunk, az alján egy kb. négyzetcentiméternyi helyen le volt pattanva a zománc. Utoljára paradicsomot főztünk benne, gondolom a sav szétmarta vaslemezt és most van rajta egy tűhegynyi lyuk, fény felé tartva látszik, víz is csöpög belőle. Lehet vele kezdeni valamit?

aug. 5. 18:30
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
40%
Be kell alu szegeccsel, alátèttel szegecselni. Szèpen rá kell formázni.
aug. 5. 18:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
Rézzel be kell forrasztani.El kell vinni lakatoshoz,5 perces munka.
aug. 5. 18:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
Régen megfoltozta volna a drótostót, de manapság nem hiszem, hogy van még ilyen. Ha van a háznál barkácsoló hajlamú férfi, megpróbálhatja, vagy használd valami másra, pl ültess bele növényt.
aug. 5. 18:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
0%
Kovász volt a tömités,ráköpött hogy jól tapadjon.
aug. 5. 19:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 A kérdező kommentje:
Barkácsoló hajlamú férfi van, aki én lennék, forrasztópákám is van, csináltam is hasonlót egy pléh öntözővel. Viszont ez melegítve lesz, inkább rézzel kéne, ha lehetséges. Megkérdem egy autóhűtőket javító műhelyben.
aug. 5. 19:16
 6/11 anonim ***** válasza:

Szegecseld rèzzel vagy aluval, úgy szokták. Forrasztáshoz leverheted a zománcot.

Kèt alátèt, kovász ès szegecs. Ennyi. Így csinálták règen is. Zománcost nem forrasztják.

aug. 5. 19:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
Az jó lesz. Megpróbálhatod az alu szegecses megoldást is, valami olyasmit csinált a drótostót is.
aug. 5. 19:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 A kérdező kommentje:
De hogy ütöm rá a szegecset, hogy mellette ne menjen le a zománc és mi lesz azzal vaslemez felülettel, amit a szegecs nem takar el? Még 2 paradicsomfőzés és ott fog kiluyukadni. Pálinkafőző rézüstöket valóban a szegecses megoldással foldozzák, de azon nincs zománc és ha kalapálás során picit behorpad a felület (másik felölről kontrát tartunk egy másik kalapáccsal, de úgyis megtörténhet), annak sincs jelentősége.
aug. 5. 19:32
 9/11 anonim ***** válasza:
Gondolom ezért írták az alátétet is, hogy befedje a lyukat. De paradicsomot nem kéne főzni benne. Ámbár az én paradicsomfőző fazekamról is le van pattanva a zománc, vagy 10 éve már.
aug. 5. 19:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 A kérdező kommentje:
Ezt a fazakat se tegnap vettük, ennyi idő után nem szégyen, de ha bármiképp javítható lenne, nem dobnánk ki. Paradicsomot ezután is kell főzzünk sajna.
aug. 5. 20:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!