Mekkora kompresszor kellene nekem?
Kasztni lakatoláshoz használok levegős kézi szalagcsiszolót, 170l/perc levegő igénnyel. Jelenleg egy 50 literes maszek Csepel kompresszoros kompreszorom van, 1,5kw-os motorral, maga a kompi 1120-as fordulat körül forog. Így 2 perc alatt felnyomja 0-ról 8 bárra, kb 6 bárnál kapcsol vissza és elég hamar vissza is tölt. De viszont ha folyamatosan használom az említett szalagcsiszolót, akkor szinte folyamatosan megy a kompresszor is, ami egyébként léghűtéses, ventilátor nélkül. Ez azt eredményezi, hogy eltudok vele dolgozgatni, jelenleg így is működik, de iszonyatosan melegszik, tehát mindenképp kevés nekem most ez a rendszer. Próbáltam összekötni 2db 50 liters tartályt, persze több levegő tartalékom van, de viszont 2 helyett 4 perc mire feltölt 8 bárra, és így fölöslegesnek tűnik a nagyobb tartály, hiszen hiába 2x akkora a tartály, ha 2x annyi idő feltölteni azt.
Valami támpontot tudtok mondani? Kinek miféle kompresszora van? Ha már tudok viszonyítani az segít.
Bármi tanácsot szívesen fogadok!
Köszi!
Csak azt az egy infót hagytad ki, ami lényeges lett volna. A kompresszor légszállítását.
Ha van akkora mint az eszköz, 170l/perc, akkor nagyjából mindegy is, mekkora a tartály. Nekem volt 150 l körüli tartályom, a hvlp pisztoly 400 körül fogyasztott a kompresszor valamivl kevesebbet termelt, így idönként meg kellett állni várni a levegöre, mert szép lassan elfogyasztotta.
Ezt sokan úgy szokták megoldani, hogy valamit 1000 liter feletti óriási tartályt fixrebeépítenek, aztán már reggel 6-kor bekapcsolják a kompresszor, hogy legyen levegö 7-re. De szerintem jobb, ha ven egy 150-200 literes tartály, meg egy olyan kompresszor, ami kiszolgálja a legnagyobb levegöigényü gépet. Nekem ez egy 2 hengeres V kompresszor volt.
Vann 3 fázis?
Ha van akkor érdemes egy komolyabb cuccba beruházni. 250-300 literes tartály, 4-5kW-os motor.
A kis 50-100 literesek barkácsolásra jók, munkára nem. Csak hátráltatják az embert munka közben
Ez nem is rossz öt-let!
A legjobb hogy ha az 5-ből egy letérdel akkor sem áll meg a munka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!