Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Hogyan kell leadni a bútorlap...

Hogyan kell leadni a bútorlap méreteit a lapszabászatnál?

Figyelt kérdés

Egy egyszerű matt fekete szekrényről lenne szó.

Össze írogattam az oldal lapok méreteit.

Az él fóliázást azt majd egy vasalóval megoldanám. Szál irányt ugye nem kell megadni mert sima egyszínű lesz a lap.

Így jó lenne?

A zárójeles dolgot csak az érthetőség miatt írom nektek.

(függő oldallap): 2 db 720x560

(vízszintes oldallap): 2 db 564x560

(polc): 1 db 563x540

(hátfal): 1 db 720x600

18 mm bútorlap.

Így jók az adatok és ha bemegyek egy ilyen cetlivel nem röhögnek ki (mondjuk az alkatrészek megnevezését kihagyom, csak tiszta méretek)?

2024. júl. 8. 18:48
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
17%

Általában meg kell venni minimum egy teljes bútorlapot, ami 2x2,8 méter, és neked kell elszállítani.

Ha nem értesz a bútorkészítéshez, bízz meg mindennel egy asztalost, mert nagyon el lehet rontani.

Néhány hely van, ahol elég egy fél táblát megvenni.

Illetve az OBI-ban az ott meglévő pár színben tudsz csak levágatott részeket is venni.

Ez a nagyon gyakori színeknél szerintem asztalosműhelyben is megy.

2024. júl. 8. 18:55
 2/15 anonim ***** válasza:
16%
A szabásrajzot meg ma már számítógépes program végzi, így azt is általában online tudod megadni, mekkorákra kell vágják, vagy lediktálod és ők töltik ki a megrendelőlapot.
2024. júl. 8. 18:56
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Bútorlap szabászatban teljesen jó. Mèg kell hozzá a kiválasztott bútorlap, de ott beszèld meg velük, hogy milyen lapok vannak náluk, mert gyártónkènt sem egyformák teljesen az azonos fantázianevű lapok ès kódjaik.

Van ahol saját űrlapjuk van erre a c3lra, de azt ott úgyis megmondják, ès a vállalási időt is.

Árak m2 èrtendők. Ezt tisztázd ott, mert lehetnek vágási díjak, vagy bármi mas. Helye válogatja

2024. júl. 8. 19:01
 4/15 A nagy Levin ***** válasza:

Nem tudom, hol akarod leszabatni, ha áruházban, ott segíteni fognak, ha lapszabász cégnél, akkor valami ilyesmit kell kitöltened (ott is segítenek):

[link]

2024. júl. 8. 19:11
 5/15 Mad Max2 ***** válasza:
100%

Én obi ban vágattam már többször polcnak, szekrényajtónak butorlapból méretre

Odamentem megadtam mekkora cucc kell, ő megkérdezte melyik butorlapból kérem. Hátrament és már vágta is, négyzetméterre kiszámolta mennyi az anyi, kifizettem és már vittem is a cuccot

2024. júl. 8. 20:01
 6/15 anonim ***** válasza:
Végül is jó, de azt nem tudom, hogy miért így csináltad, 0,5cm pontossággal szoktuk ezeket. Nekünk ki kellett fizetni a "nyesedéket" is, oda is adták.
2024. júl. 8. 20:24
 7/15 anonim ***** válasza:
84%

Azért írd oda, hogy a méretek milliméterben vannak, mert az asztalosok centiben számolnak ;)

Bár én odaírtam, mégis egyszer leszabtak a konyhaszekrény világítását eltakaró 80mm széles csíkot, 80 centisre :D

Az élzárást meg inkább bízd rájuk, mert az otthoni vasalgatós nem lesz olyan mint amit ők tesznek fel.

Polcnál pedig javaslom, hogy 2mm-es élzárást kérj, az nem olyan éles mint a vékony, itt azért meg kell kérdezni, hogy a méreteket élzárással, vagy anélkül kell megadni. ha jól emlékszem pl az Erfa-nál kész, élzárt méreteket kértek.

2024. júl. 8. 20:45
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell túlmisztifikállni a dolgokat ..

Oda mész a lapszabászathoz és odaadod ezeket a számokat. Azt azért ne felejtsd el hogy milyen mértékegységet használsz.

Ami még nagyon fintos, hogy az élfóliát is számold bele a méretekbe, mert, ha ezek a számok a élfólia nélkül pontosak, akkor, ha rákerülnek akkor kb 2mm-el lesz nagyobb minden!

Én kiságyhoz vettem plusz lapokat és a fóliát elfelejtettem rászámolni és az egész nagyobb lett, mint az eredeti.

Amúgy szerintem jobban jársz, ha a lapszabászatban élfóliáztatod, mert nem olyan könnyű tartósan és szépen feltenni....

2024. júl. 8. 21:16
 9/15 anonim ***** válasza:
Teljesen jó ez az összeírás, tizedesvesszőt tegyél bele hogy cm-ben legyen. mm pontossággal tudnak egyébként dolgozni, a körfűrész asztalon lévő kézi tekerőnek mm a beosztása, még a fűrészlap vastagságát is figyelembe veszik. A vasalásos élfólia is nagyon jó, a vastagsága 0,4mm, ez ugye figyelembe veendő. Az élfóliázatlan leszabott bútorlapok sarkait gondosan védeni kell, mert könnyen sérül. Szerintem legjobb azzal a buborékos fóliával jó vastagon becsomagolni a sarkot, hogy ne sérüljék.
2024. júl. 8. 22:14
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

OBI-ban megadod a méreteket és megoldják, kiszámolják.

Javaslom, hogy az élfóliázást is kérd hozzá. Sokkal jobb lesz mint házilag, hidd el nekem.

2024. júl. 8. 22:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!