Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Kis méretű szobrot szeretnék...

Kis méretű szobrot szeretnék lemásolni és megcsinálni nagy méretben. Hogyan fogjak neki?

Figyelt kérdés

Van egy 40cm-es szobrom, ami gipsz. Ezt szeretném 1:1-be lemásolni és megcsinálni 2,5m magasra.

Hogyan tudom megcsinálni a legpontosabban, de költséghatékonyan?

Elméletben azt gondoltam, hogy valamivel digitálisan beszkennelem, és ha megvannak az arányok, kinyomtatom mondjuk 3d nyomtatással, majd erről csinálok egy negatív lenyomatot, és ezt kiöntöm gipsszel.

Szkennelőm, nyomtatóm nincsen, de ha lenne is, gondolom egy vagyon lenne ilyet nyomtatni.

Kézügyességem és tapasztalatom semmi, így random kifaragni nem tudom, plusz túl részletes is és fontosak az arányok. (Emberi alakot ábrázol a szobor)

Mi lehet a megoldás?

És anyagból mit használjak, hogy vízálló legyen, és ne túl nehéz?

Gondoltam a belseje lehetne hungarocell, majd ezt bekenni gipsszel és kültéri falfesték.

Tömör gipsz gondolom nagyon nehéz lenne.

A legnagyobb gond inkább a forma, utána a bevonat már részlet kérdés.

jún. 20. 22:10
 1/2 Noren1989 ***** válasza:

Miből lenne a valós, nagyméretű szobor?

A szkennelést meg tudjàk csinàlni, nem egy ökör àra. Nyomtatót lehet venni, úgy olcsóbb, de az anyagktg jelentős lesz.

Esetleg a szobor képét ràvetítheted a nagyméretű cucc alapanyagàra, és amentén elindulhatsz.

A nyomtatós-szkennelős dolog első blikkre is kb 200k-ba fàjna.

A szobornak lesz valami értéke?

jún. 21. 06:07
 2/2 Tatyó válasza:
100%

A költséghatékony 3d nyomtatást szerintem elfelejtheted ebben a méretben : 2,5 méter.

Egyéb megoldások is vannak, de egyik sem túl egyszerű, vagy költséghatékony.

Vagy kreatívan művészkedni kell vele, vagy még a szkennelésből ki lehet indulni de az sem túl egyszerű :felszeletelve, a szeleteket felnagyítva kivágni őket hungarocellből vagy osb vagy egyéb, és ezeket sorrendben egymásra rögzíteni + utómunka a lépcsőzetesség eltüntetéséhet: csiszolás, gipsz, epoxi stb. De ez is macerás, ha olyan a geometria, hogy egyes szeletek több darabból állnak. Nekem ezek jutottak az eszembe jelenleg.

jún. 21. 11:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!