Adott egy szoba, aminek az alja homokos, nincs betonozva. Ezt most szeretnénk megcsinálni. Hogyan tovább?
Szia!
Mi most vettünk egy parsztházat, és ott is homokpadló volt. Nálunk az aljzat a következőképpen alakult: elegyengetett homokpadló, jól letömörítve, aztán hőszigetelő fólia, amilyet a tetőre is tesznek, aztán beton, majd aljztkiegyenlítő. 3 nap száradás után jött az alátát fólia, ami minden laminált padlóhoz kell, és aztán a laminált padló! Mi nyáron csináltuk, és 2 hét alatt teljesen kész volt, kiszáradt.
áhahahaha mi az, hogy HOMOKPADLÓ??? Az ilyen régi típusú padlók nem homokból vannak, hanem az ledöngölt föld/vályog...ha homok lenne nem lehetne lépkedni rajta, mert besüllyedne, mint tengerparton pl...viccesek vagytok xD
Amúgy meg BETONOZD LE mindenképpen!!!! Egyrészt nem egyenletesek az ilyen döngölt padlók, akkor sem, ha nagyjából annak látszanak, másrészt pedig akármilyen fóliát tennél alá, az nem fog rendesen leszigetelni semmit, a végén pedig valószínűleg elkezd alulról rohadni is a laminált padló. ne haragudj, de nem is értem, hogy ez hogy juthatott eszedbe egyáltalán, ez teljes őrültség lenne döngölt földű szobába csak úgy akármilyen padlót is lerakni, anélkül, h le lenne betonozva. LOL
Azért nem törvényszerű a vizesedés, az előző házunkban simán a földre volt lerakva a padló, mégsem rohadt... más kérdés, hogy amíg le nem betonoztuk, mozgott az egész és iszonyú kosz volt mindig, nem lehetett feltakarítani.
Jó környéken nem annyira veszélyes ez a megoldás, de azért tényleg jobb volna lebetonozni.
Nálunk így csináltuk:
Döngölt föld> párazáró fólia (fekete /vastag/"mezőgazdasági")de úgy, hogy felfut körben a falra! Rá 5cm vastag lépésálló hungarocell a hőszigetelés miatt. Erre 15cm aljzatbeton, ha szépen simítják nem kell kiegyenlítő réteg rá. Ezután le lehet vágni körben a kilógó fóliát, és mehet rá a laminát alátétfóliája meg a padló.
Ha kátránypapírt használsz földpára ellen akkor a csíkokat tökéletesen össze kell olvasztani, hogy ne nedvesedjen fel a réseken. A fóliával meg lehet oldani egy darabból.
Ha
16:21
a homokpadló a régi parasztházakban szokott lenni.
Nem ledöngölt föld, hanem régen a natúr hajópadló alá homokot tettek. Attól, hogy valamiról még nem hallottál, még létezhet.
A kérdésre válaszolva: nem tudom nektek ez mekkora segítség, mekkora munkába akartok belemenni, de mi is lebetonoztattuk, utána aljzatkiegyenlítő.
Hosszú távon mindenképpen jobb megoldás a betonozás.
16:21 !
Hiába nevetsz, igenis homokpadló! Én vagyok az, aki elsőként írtam. Kb. 15-20 cm vastag homokpadló volt a házban! Sárga homok! Felhasználtuk vakoláshoz, annyira finom szemcséjű homok volt. Azért használták amúgy a hajópadló alá, mert jól szigetelt!
Kedves Kérdező,
Látom nem mai a kérdés de hátha még figyeli valaki.
Megvalósult a padló kialakítása? Tavaszra tervezek egy hasonló munkát. A víz szigetelést hogyan oldottátok meg? A legnagyobb félelmem, hogy a víz a falakba fog áramlani jobb lehetőség híján. Nem vizesednek a falak?
Köszönöm előre is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!