Van előírás, szabvány arra, hogy a tűzhelyet sodrott vagy merev kábellel köthetem be?
#11: Az esti vagy hétvégi OKJ-n végzett villanyszerelők kb. a majom értelmi szintjén vannak.
Megbugázott vizsgákon átevickélnek, aztán egy mágneskapcsolót nem tudnak bekötni, csak kókányolnak.
Azzal tudják eltörölni a sztereotípiát, hogy bizonyít, de ez általában nem sikerül.
Ha nem tudja, hogyan működik a Fi relé, és arról sincs gőze sem, hogy milyen karakterisztikájú kismegszakítók vannak, addig inkább azt kívánom a mi saját érdekünkben, hogy legyen munkanélküli a hétvégi OKJ-s "villanyszerelő".
Arra celoztam hogy boven van ilyen a nappalisok kozott is. Nalunk is rugdostak at vagy 5 sracot akik nem hogy a karakterisztikat, a kismegszakitot nem tudtak azonositani 6 ev szakkepzes utan. Meg van olyan kollega aki 10 honapos hetvegi okj-n vegzett es gyonyoruen kivitelez, merohelyet szabvanyosit, villamvedelmet szerel, VBF jegyzokonyvezik.
A bizonyitvanyban ugyan az a szakma es szakkepzesi szam van, te azt sosem tudod meg ki hol, hogyan vegzett.
Erre a hozzászólásomra gondolsz?
"16A-es dugaljba biztosan belekötöm majd a 10,5kW-os tűzhelyet. Holnap neki is kezdek. Még esetleg megírhattad volna jó tanácsként, hogy 0,5mm2 MT kábel elegendő lesz"
Nem csodálom, hogy egy hétvégi OKJ-s villanyszerelő nem érti az iróniát, ahhoz picit több könyvet kellett volna elolvasni, esetleg nem ártott volna valami magasabb szellemi képzettség sem.
Amúgy nem csak a gari ugrik, hanem a lakásbiztosító sem fog egy fillért sem fizetni, ha esetleg a nem szakember által bekötött tűzhely miatt leég a ház.
Én sajnos pontosan így jártam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!