Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Van előírás, szabvány arra,...

Van előírás, szabvány arra, hogy a tűzhelyet sodrott vagy merev kábellel köthetem be?

Figyelt kérdés
2024. jan. 31. 20:46
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
23%
#3 Mi köze van a garanciának ahhoz, hogy ki milyen tagozaton szerezte meg az adott szakképesítést? :D Illetve mi köze van annak hogy ki milyen tagozaton szerzett szakképesítést ahhoz, hogy te kit engedsz be a házadba? :D Vicc.
2024. febr. 2. 10:05
 12/29 A kérdező kommentje:

#11: Az esti vagy hétvégi OKJ-n végzett villanyszerelők kb. a majom értelmi szintjén vannak.

Megbugázott vizsgákon átevickélnek, aztán egy mágneskapcsolót nem tudnak bekötni, csak kókányolnak.

2024. febr. 2. 18:52
 13/29 anonim ***** válasza:
15%
Ez nem feltetlenul igy van, sot. Tipikus teves sztereotipiaval akarsz nem letezo osszefuggest keresni, csak azt nem tudom mi ertelme ennek. Egyszer majd kinovitek. 😄
2024. febr. 2. 19:34
 14/29 A kérdező kommentje:

Azzal tudják eltörölni a sztereotípiát, hogy bizonyít, de ez általában nem sikerül.

Ha nem tudja, hogyan működik a Fi relé, és arról sincs gőze sem, hogy milyen karakterisztikájú kismegszakítók vannak, addig inkább azt kívánom a mi saját érdekünkben, hogy legyen munkanélküli a hétvégi OKJ-s "villanyszerelő".

2024. febr. 2. 21:56
 15/29 anonim ***** válasza:
82%

Arra celoztam hogy boven van ilyen a nappalisok kozott is. Nalunk is rugdostak at vagy 5 sracot akik nem hogy a karakterisztikat, a kismegszakitot nem tudtak azonositani 6 ev szakkepzes utan. Meg van olyan kollega aki 10 honapos hetvegi okj-n vegzett es gyonyoruen kivitelez, merohelyet szabvanyosit, villamvedelmet szerel, VBF jegyzokonyvezik.

A bizonyitvanyban ugyan az a szakma es szakkepzesi szam van, te azt sosem tudod meg ki hol, hogyan vegzett.

2024. febr. 3. 13:52
 16/29 KicsiZsorzs ***** válasza:
66%
Nem egészen értelek. Lefikázod, lemajmozod az OKJ-n végzetteket, Fi-relével, meg kismekszakító karakterisztikájával vagdalkozol, ehhez képest meg tanácsot kérsz egy hétköznapi elektromos tűzhely bekötéséhez, de előre közlöd, hogy holnap mindenképp nekifogsz. Erre csak azt tudom mondani, hogy csak "bátoran".
2024. febr. 5. 07:55
 17/29 A kérdező kommentje:

Erre a hozzászólásomra gondolsz?

"16A-es dugaljba biztosan belekötöm majd a 10,5kW-os tűzhelyet. Holnap neki is kezdek. Még esetleg megírhattad volna jó tanácsként, hogy 0,5mm2 MT kábel elegendő lesz"

Nem csodálom, hogy egy hétvégi OKJ-s villanyszerelő nem érti az iróniát, ahhoz picit több könyvet kellett volna elolvasni, esetleg nem ártott volna valami magasabb szellemi képzettség sem.

2024. febr. 5. 13:55
 18/29 anonim ***** válasza:
79%

Amúgy nem csak a gari ugrik, hanem a lakásbiztosító sem fog egy fillért sem fizetni, ha esetleg a nem szakember által bekötött tűzhely miatt leég a ház.

Én sajnos pontosan így jártam.

2024. febr. 5. 16:25
 19/29 anonim ***** válasza:
59%
#17 Szerintem nem arra gondolt, hanem az ereseti kerdesedre. 😄 Kiirsz egy kerdest ahol megkerdezed hogy sodrott vagy merev rezzel kell-e kotni, majd lefikazod az osszes okj esti-hetvegi felnottkepzesben tanult szakit. 😂😭
2024. febr. 5. 16:39
 20/29 anonim ***** válasza:
59%
Bonuszkent meg erolkodsz egyet a 17-ben. Nagyon tetszik. 😄
2024. febr. 5. 16:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!