Ezt mivel érdemes levágni?
Figyelt kérdés
Kezdő vagyok a barkácsolásban, najó azért vágtam már dekopirral, de most csinálok valamit, beszereztem egy kézi kőrfűrészt, szálirányba már sikerült levágnom a kb 2 centi vastag fenyő lapot viszont kereszt irányba kell most vágnom rajz mentén. Mivel vágjam? Dekopirral vagy körfűrésszel? Melyik tépi fel legkevésbé az anyagot ha így vágunk?2024. jan. 30. 16:12
1/2 anonim válasza:
Dekopírfűrésszel nem lehet egyenesen elvágni 2cm vastag anyagot. Sose lesz egyenes. A dekopírt a lombfűrész gépesítésére talaltak ki, hogy különböző íveket lehessen kivágni.
Egyenes vágásra tehát marad a körfűrész, amit egy beállított, leszorított vezetőléc mellett lehet jól elhúzni.
A vágás minősége függ a vágótárcsa élprofiljától, az előtolástól és a faanyag minőségétől. Ha ezek jól vannak megválasztva, akkor nagyon szép felületet lehet vágni, és már csak az éleket kell finoman, csiszolóvászonnal meghúzni.
2/2 A kérdező kommentje:
Köszi a tippet:) levágtam úgy és jó lett
2024. jan. 30. 17:31
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!