Rózsát akkor is lehet gyökereztetni, ha már elvirágzott? Levágott rózsaszálról van szó, virágzás után érdemes még levágni a fejét?
Figyelt kérdés
2017. máj. 9. 14:58
1/5 anonim válasza:
Igen, akkor is. Akkor még jobb az eredmény. Érdemes levágni a fejét. Földbe dugod minél mélyebben egy félárnyékos helyen, a föld felett csak 2 levél maradjon, befőttes üveggel vagy kupaktalan-talptalan palackkal takarod, és öntözöd.
De ha olyanról van szó, ami nem frissen vágtál, hanem az üvegházi rózsa vázában rothadt egy darabig, akkor erősen kétséges az eredmény.
2/5 A kérdező kommentje:
Vizben gondoltam, mert olvastam errol egy cikket.
2017. máj. 9. 16:35
3/5 anonim válasza:
Vízben? Ilyet még életemben nem hallottam.
Belinkelnéd ide, mert felcsigáztál?
Én úgy szoktam mint ahogy az 1-es írta, 5-6 szemes szál kell, fejet, leveleket levágni, 3 szem földben, 2-3 föld felett, kovászos uborkás üveg rá, télre üvegestől befedni az oldalát földdel, tetejét nem, egy év múlva levenni.
Nekem már 8 tő rózsám van így.
5/5 anonim válasza:
Köszönöm kedves Kérdező, ki fogom próbálni! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!