Ha az uborka magját csíráztatom nedves zsebkendőn, és megduzzadt, akkor életképes, és földben is kikelne? Ha zöld uborkából van a mag, nem sárgult meg, akkor érdemes elültetni?
Nem biztos. Csak azért duzzadt meg, mert száraz volt, és most vizet szívott a sejtjeibe. A gríz is megduzzad, mégsem életképes.
1-2 napot még várj, akkor meglátod, hogy csírázik-e.
Én pohárba, virágföldbe ültettem bent, és 5 nap alatt kikelt.
Zöld uborkánál kisebb az esély, de ha elég fejlett volt már, akkor nincs kizárva, hogy életképes a magja.
De különben nem érdemes vele szórakozni, mert 39 Ft-ért már lehet kapni uborkamagot, 100 Ft körül meg már peronoszpóra- és lisztharmat-ellenálló fajták magját is.
Köszönöm!
Egy nap alatt kicsírázott vizes zsebkendőn.
Van földben is pár darab, próbaképp.
Első évben ilyen olcsó magot vettem, olyan keserű volt, hogy ment is az összes a komposztra.
Ezért tavaly már jó drága magot vettem, amire rá volt írva, hogy keseredésmentes.
Ha te szedted ki a magot, akkor ez se feltétlenül lesz ehető, amennyiben valami hibridről volt szó.
De mint írtam, a jó minőségű, ellenálló hibrid fajták magját is kis tételben meg lehet venni egy százas körül. Ami meg nem hibrid, csak simán keseredésmentes, azt meg 60 körül.
Nem hibridről volt, ebben biztos vagyok.
Direkt azért vettem drága magot, hogy ne járjak úgy, mint előző évben. Nem volt rajta a tasakon, hogy F1-es.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!