Mikor érdemes levágni a gyökereztetett szerencsebambusz tetejét?
És mit szeretnél csinálni?
Szaporítani, hogy több legyen, vagy a tetejét újragyökereztetni és elültetni, az alját meg eldobni, vagy a tetejét eldobni és az aljáról új hajtást nevelni, vagy csak a csúcsot levágni és így elágaztatni a szárat, vagy egyéb?
Nagy valószínűséggel felfelé fog menni egy szál, nem marad alacsony.
Elágazásra úgy hajlamos, ha már huzamosabb ideje be van ültetve, nagyon erős a gyökere, jól feltöltötted előtte tápanyaggal, és nagyon erősen visszavágod.
Tehát ha már szerinted nagyon sok gyökere van (szerintem még nincs, így leírás alapján), és erősen fejlődik, akkor pár cm-rel a föld felett elvágod, a tetejét meg gyökerezteted. Ha ez így hosszúnak tűnik, az aljából levághatsz.
Mondjuk, mind a tövénél, mind a tetejénél van némi esély, hogy elpusztuljon, de hát valamit valamiért...
Én még ezt soha nem csináltam. Nagy valószínűséggel nem is tapadna hozzá. Ha mindenképpen akarsz valamit, akkor gombaölőszert használj.
De leginkább csak tedd csapvízbe, és a klór nem engedi megrothadni.
Ha földben akarod gyökereztetni, pár napra akkor is vízbe tedd, hogy beforrjon a vágás, utána mehet földbe. (Nem tudom, csak gondolom, hogy a víz jobb neki, legalább ameddig el nem kezdett gyökeresedni.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!