Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Hány mm2.eset kellene vennem...

Hány mm2.eset kellene vennem házba? Nyilván nem hegeszteni szeretnék vele, de azért mikrót, esetenként egy hősugárzót bírjon el. Mindenképp MT.t veszek. Lényegében hosszabbító készítéshez.

Figyelt kérdés
2024. jan. 8. 17:22
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Hogy é mekkora egy barom vagyok, hogy hallgatok itt bárkire is. Elmentem, h veszek 2,5ös kábelt. Mondom az eladónak, h mit kérek. Visszakérdez, h dütőlaphoz lesz-e, vagy fűtéshez. Mondom, nem simán konektor. Azt mondja, h neki jó, még jobb is, mert többet keres rajta, de felesleges ekkora keresztmetszet. Mondom, hogy sajnos a házat úgyis vékonyabbal húzták sokkal. Azt mondja, hogy milyennel? Mondom 1,5. azt mondja, h bőven elegendő. Mondom, h 16amperos c.-s kismegszakítók vannak hozzá. Azt mondja, h az is kell. Visszakérdeztem, h biztos nem kéne kicseréltetnem kisebbre. Azt mondja, hogy ők is ezzel a felállással szerelik. Max. akkor tesznek kisebb megszakítót ha feltűnően hosszú a vezeték. (ő egy idősebb ember aki egy nagy villamossági üzletet üzemeltet és több villanyszerelő alkalmazottja van, tehát nem kókler) Kíváncsiságból kérdeztem munkahelyen a villanyszerelőt. Szerinte is jó az 1,5 16A c felállás. Hazaértem. Gondoltam bekötöm a konektort. Na az se ment volna egyszerűen ezzel bika kötéllel. Így csak a soro konektor elejébe kötöttem. 1,5öseel kötöztem össze. Ennyit a 2,5ös keresztmeteszetetekről. Jaa a boltos ismerős és a villanyszerelő se a neten szerezte a tapasztalatát, hanem létrán....
2024. jan. 9. 16:01
 12/17 anonim ***** válasza:
Ilyen az amikor az elado sincs kepben...
2024. jan. 9. 17:37
 13/17 A kérdező kommentje:

Ja. Az eladó aki megindult a semmiből, vitte annyira ezzel a szakértelmével, hogy alkalmazottai, üzlete van. Biztos sok há leégett, a munkája miatt és nem fizetnie kellett kártérítést, hanem neki fizettek....

Meg a villanyszerelő ismerős is láma. Egyedül te vagy az okos akinek nincs más dolga, mint itt megpróbálja a tudását mutatni. (ami nincs).

2024. jan. 9. 18:39
 14/17 anonim ***** válasza:

Nézd!

Van egy érvényes direktíva MSZ HD 60364-5-52:2011

Ha pénzt adsz ki azért, hogy átkábelezzék, fejlesszék a villamos hálózatot. Próbálják már tartani a jelenlegi specifikációkat...

A régi MSZ 14550-1:1979 szerint még megengedett volt a 16A-os biztosítás

Az új (ami több mint 10 éves) szerint ez már csupán 13A...

Innétől kezdve - gondolj azt amit akarsz!

2024. jan. 9. 20:25
 15/17 anonim ***** válasza:

#13 Ezzel a biztos sok ház leégett dumával látszik hogy fogalmad sincs mi a vezetékméretezés és a túláramvédelem folyamata és lényege.

Igen, a villanyszerelő ismerősöd meg a boltos is láma. Üdv. egy villamos tervezőmérnök (és villanyszerelő). De mint írtam, teljesen mindegy ki mit ír ide, vedd azt amit akarsz, te dolgod. Csak azt nem értem, mi a f_ancnak írtad ki a kérdést. :D :D

2024. jan. 9. 21:06
 16/17 A kérdező kommentje:
Na a mérnők.... Most terveztettem kéményt. Megtervezte egy mérnők úgy, hogy nem találtam olyan kéményest aki megcsinálja, mert kivitelezhetetlen. Bementem a mérnöki irodába. Rádöntöttem az asztalt. Még ő volt felháborodva, hogy majd ő javasol olyant aki megcsinálja. Javasolt, kijött, majd közölte, hogy ő bizony ezt nem fogja így ebben a formában. Ezt követően visszautalta a tervező a tervezői költséget. Ennyit a mérnökségről...
2024. jan. 10. 08:14
 17/17 anonim ***** válasza:
😂😂 Te nagyon egyszeru vagy.
2024. jan. 10. 08:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!