Kétütemű motort meg kell járatni néha?
Figyelt kérdés
Ha több mint fél évig nincs használva, mondjuk havonta nem árt ha meg van járatva kicsit például a kétütemű fűkasza, láncfűrész, stb? Hogy ne ragadjon be a henger, a porlasztó.2023. dec. 15. 21:06
1/9 anonim válasza:
Minden motornak árt a nem használva félredobás. Havonta egyszer járassad egy kicsit, csak melegítsd be, 5 perc, aztán mehet pihenni újabb hónapra. Így tavasszal nem ér meglepetés. Én éppen ma tettem egy kört a télire letett robogómmal.
2/9 A kérdező kommentje:
Kell nekik 5-10 perc járatás esetleg kisebb terhelésen? Mintha úgy hallottam volna, hogy némelyik kétütemű motornak nem tesz jót ha csak alapjáraton ketyeg pár percig, így érdemes kicsit gázon is megpörgetni őket?
2023. dec. 15. 21:15
3/9 anonim válasza:
én a kaszát nem használom 5 hónapig , eddig baja még nem volt pedig megvan már 10 éve és évente belemegy 50 óra . kínai csoda de bírja a kiképzést
4/9 anonim válasza:
Felesleges megjáratni. Arra figyelj, hogy az üzemanyag ki legyen járatva a karburátorból. A henger nem tud beragadni. Atyaég. Porlaszté még annyira sem.
5/9 anonim válasza:
Én havonta szoktam kicsit börrögtetni őket.
Pont azért, mert az nem lehetséges amit 4-es ír. Nem lehet teljesen kijáratni minden cseppnyi üzemanyagot. Legalábbis nekem nem sikerült. El is b...dott a fűnyató karburátora.
De mindenki úgy csinálja ahogy akarja. Járathatja októberben fél óráig, meg rángathatja doszt hogy kijárasson minden benzint, vagy 5-6 hetente egyszer 1-2 percre elindítja.
6/9 anonim válasza:
Üzemanyag ne maradjon benne, szívd le/öntsd ki a maradékot járasd ki a karbiból.
Teljesen mindegy, hogy 1 hétig vagy 2 évig áll
7/9 veterán vas válasza:
Mi az, hogy henger vagy porlasztó "beragad"? 😮
8/9 anonim válasza:
#7: az úszó vagy a tű valóban be tud rohadni
9/9 anonim válasza:
#5 Beindítod minimális üzemanyaggal és hagyod, hogy magától leálljon. Garantáltan nem lesz üzemanyag a rendszerben.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!