A villanysütő ventilátora kifelé húzza a sütőtérből, vagy befelé fújja a sütőtérbe a friss levegőt?
Kérdező
Ha megy a légkeverés, akkor az keringeti a levegőt a sütőben. A villanysütőnek nincsen szüksége levegőre, nem ég benne a gáz aminek oxigén kellene, nem kell se beszívnia se kifújnia a ventilátornak.
Ami megtéveszt téged az szerintem egy másik levegő áramlás. Az a sütő körül fújja a levegőt, azzal védi a forró sütő hőjétől a sütő elektronikáját, esetleg a mellette levő bútor fáját, a felette levő tűzhely szabályozóját. Az nem a sütőben levő forró levegőt fújja ki vagy be, hanem kinti levegőt áramoltat a sütő forró része és a védendő terület között.
Akkor igazából az Airfryer funkció csak a levegő áramlását befolyásolja.
A mai villanytűzhelyekhez sem egy kapcsolási rajz, sem egy blokkvázlat nem áll rendelkezésre, hogy megnézze az ember a működését.
Viszont az egyik alkatrészáruházban találtam egy olyan alkatrészt, ami valószínűleg az Airfryer funkcióhoz kell. Ez egy kör alakú fűtőszál, lehet, hogy a ventilátor elé van betéve, Airfryer funkciós tűzhelyek esetében.
Talán, de ez sem biztos.
Csak azért lovagolok ezen a témán, mert gyakran sütök krumplit hússal tepsiben, de szerintem a légkeveréses sütőben ugyanúgy megsül olaj nélkül ez a fajta kaja, mint abban, ami légkeveréses, csak van egy plusz Airfryer funkciója. Szóval kicsit parasztvakításnak tűnik a dolog.
"de szerintem a légkeveréses sütőben ugyanúgy megsül olaj nélkül ez a fajta kaja, mint abban, ami légkeveréses, csak van egy plusz Airfryer funkciója. Szóval kicsit parasztvakításnak tűnik a dolog."
Az Airfryer funkció maga a légkeverés.
"Az „Air Fryer” angol kifejezés, mely lényegében levegős sütést jelent. Pontosítva ezt a fordítást minden Air Fryer meleg levegőt használ a sütéshez. Vagyis ez a fajta termikus konyhai eszköz kinézetre egy hagyományos fritőzre hasonlít, azonban olaj nélkül süt meleg hővel és légkeveréses technikával."
Magyarul légkeverésnek mondják ezt a funkciót, de a kettő ugyanaz.
#16: Ez szerintem is így van, de a gyártók reklám szinten mégsem így kezelik a dolgot.
Itt van két tűzhely, amit nézek most. Az egyikben benne van az Airfry, a másikban nincs. Nem hiszem, hogy technikailag ez bármi plusz alkatrészt jelentene. Nem a 20.000 Ft különbség érdekel, hanem az, hogy kapok-e valami valós pluszt a 20.000 Forintért.
1. Olcsóbb:
Hozzátartozó sütőfunkciók a gyártó weboldaláról:
Gyors előmelegítés
Alsó és felső sütés légkeveréssel
Alsó és felső sütés
Nagy infra grill légkeveréssel
Nagy infra grill
Pizzasütő funkció
FrozenBake funkció
Kiolvasztás
AquaClean hidrolitikus öntisztítás
2. Drágább:
Hozzátartozó sütőfunkciók a gyártó weboldaláról:
Gyors előmelegítés
Alsó és felső sütés légkeveréssel
Nagy infra grill légkeveréssel
Airfry funkció
Körfűtőszál + alap gőz funkció
Alsó és felső fűtőelem + alap gőz funkció
Nagy infra grill
Pizzasütő funkció
FrozenBake funkció
Kiolvasztás
AquaClean hidrolitikus öntisztítás
17# itt a válasz
Kapsz egy lyukacsos tepsit ès egy speciálisabb lègfúvást, hogy a forró levegő teljesen körbe tudja járni a termèket.
"Airfry funkció" rá keresve megtalálod, vagy airfry tepsi nèven.
A legkeveres es az AF nem ugyan az. Egyik hosugarzas masik forro levegos melegitessel mukodik.
Ugyan a legkevereses technologia is a levego hohordozo kepesseget hasznalja fel a homerseklet egyenletesebb elosztasahoz, de nem a forro levego melegit, hanem a futoszal hosugarzasa. Airfryer eseteben a teljes melegitest forro levego vegzi, mivel forro levegot keringet. A legkeveres meg nem kozvetlenul a futoszal altal felforrositott levegot keringeti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!