Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Mivel lehetne panelban az...

Mivel lehetne panelban az áthallást minimalizálni ?

Figyelt kérdés

Főleg a beszéd az ami legjobban zavar,kellemes arra kelni,hogy olyan mintha mellettem veszekednének a gyerekükkel..De a sima beszéd is áthallatszik.

Legjobban a WC-ben és a fürdőszobában és a szobákban a radiátornál hallani a legjobban a szomszédokat.

Hol lenne érdemes elkezdni a szigetelést? Ha a radiátor csöveket hőálló hangszigetelő szivaccsal(ha egyáltalán létezik ilyen.) érdemes körbe szigetelni? Vagy csak a sz@rnak adnék pofont vele?

A költözz el,ilyen a panel stb szövegeken kívül jó lenne bármi olyan tipp amivel kicsit élhetőbbé tehetném a helyzetet..

2023. nov. 19. 10:15
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
80%
#5 Nem. A hungarocell pont a beszed frekvenciatartomanyaban kepes felvenni a rezgest. Meg az is elofordulhat hogy jobban hallod utana a beszed hangot, mint elotte mert a tobbi frekvencian csillapit, beszednel meg atenged.
2023. nov. 20. 18:45
 12/18 anonim ***** válasza:
76%

Hangszigetelni sűrű anyagokkal lehet: beton, kő, (tömör) tégla, gipsz. Lakásban praktikusan a gipszkarton jöhet szóba. A nagy méretű táblák szintén jól jönnek, mert kevés lesz az illesztés. A gipszkartont két vagy három rétegben, átfedéssel kell a vázra csavarozni. A gipszkarton profil alá ahol az oldalfallal érintkezik tömítőszalagot kell tenni lehetőleg hézagmentesen.

A vázkitöltés minél sűrűbb kőzetgyapottal történjen.

2023. nov. 20. 19:32
 13/18 anonim ***** válasza:
0%

Menjen halk/közepes hangerővel valami zene, vagy más, akkor nem tűnik fel.

A radiátor cső, ahol átmegy a szomszédba, mellette ne legyen rés, tömítsd valamivel. A fürdőszoba, és a WC ajtót tartsd zárva.

Hallottam már hangszigetelő tapétáról is, annak nézz utána, jó lehet.

2023. dec. 18. 13:46
 14/18 anonim ***** válasza:
0%
2023. dec. 18. 16:15
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

#14 A hangszigetes nem igy mukodik, mint ahogy megpenditik ebben a leirasban. Ez nagyon magas szintu parasztvakitas.

A hangszigeteles teljes frekvenciatartomanyban bizonyos retegrendben mukodik, ekkor lehet elerni 15-20 vagy akar 25-30 decibeles csillapitast. Ha te felraksz a falra egy yen tapetat, par tized decibelt, muszerrel talan merheto mertekben csokken az athallas, de csak egy nagyon szuk, par 10 vagy par 100 Hz-es savban. Hangszigetelni meressel felterkepezett kiindulasi allalotbol lehet, az erre a celra kitalalt anyagokbol. Ez nem az. Penzkidobas.

2023. dec. 18. 16:23
 16/18 anonim ***** válasza:
50%
Egész életemben panelban laktam, ezen csakis az elengedéssel tudsz segíteni… engedd el!
febr. 5. 07:29
 17/18 NTBS ***** válasza:
Szerintem semmivel.
febr. 6. 09:59
 18/18 anonim ***** válasza:

Egész életemet panelban töltöttem ahogy mondtam.

Nade hogy valami hasznosat is írjak, pl alap zene. Amit szeretsz, halkan mindig mehet a háttérben, vagy olyan hangerőn amit könnyen tolerálsz.

Alváshoz ha éjszaka aktív szomszédaid vannak, csakis füldugó… ha így nem kelsz fel az ébresztőórá akkor okoskarkötő…

febr. 6. 13:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!