Mivel lehetne panelban az áthallást minimalizálni ?
Főleg a beszéd az ami legjobban zavar,kellemes arra kelni,hogy olyan mintha mellettem veszekednének a gyerekükkel..De a sima beszéd is áthallatszik.
Legjobban a WC-ben és a fürdőszobában és a szobákban a radiátornál hallani a legjobban a szomszédokat.
Hol lenne érdemes elkezdni a szigetelést? Ha a radiátor csöveket hőálló hangszigetelő szivaccsal(ha egyáltalán létezik ilyen.) érdemes körbe szigetelni? Vagy csak a sz@rnak adnék pofont vele?
A költözz el,ilyen a panel stb szövegeken kívül jó lenne bármi olyan tipp amivel kicsit élhetőbbé tehetném a helyzetet..
Hangszigetelni sűrű anyagokkal lehet: beton, kő, (tömör) tégla, gipsz. Lakásban praktikusan a gipszkarton jöhet szóba. A nagy méretű táblák szintén jól jönnek, mert kevés lesz az illesztés. A gipszkartont két vagy három rétegben, átfedéssel kell a vázra csavarozni. A gipszkarton profil alá ahol az oldalfallal érintkezik tömítőszalagot kell tenni lehetőleg hézagmentesen.
A vázkitöltés minél sűrűbb kőzetgyapottal történjen.
Menjen halk/közepes hangerővel valami zene, vagy más, akkor nem tűnik fel.
A radiátor cső, ahol átmegy a szomszédba, mellette ne legyen rés, tömítsd valamivel. A fürdőszoba, és a WC ajtót tartsd zárva.
Hallottam már hangszigetelő tapétáról is, annak nézz utána, jó lehet.
#14 A hangszigetes nem igy mukodik, mint ahogy megpenditik ebben a leirasban. Ez nagyon magas szintu parasztvakitas.
A hangszigeteles teljes frekvenciatartomanyban bizonyos retegrendben mukodik, ekkor lehet elerni 15-20 vagy akar 25-30 decibeles csillapitast. Ha te felraksz a falra egy yen tapetat, par tized decibelt, muszerrel talan merheto mertekben csokken az athallas, de csak egy nagyon szuk, par 10 vagy par 100 Hz-es savban. Hangszigetelni meressel felterkepezett kiindulasi allalotbol lehet, az erre a celra kitalalt anyagokbol. Ez nem az. Penzkidobas.
Egész életemet panelban töltöttem ahogy mondtam.
Nade hogy valami hasznosat is írjak, pl alap zene. Amit szeretsz, halkan mindig mehet a háttérben, vagy olyan hangerőn amit könnyen tolerálsz.
Alváshoz ha éjszaka aktív szomszédaid vannak, csakis füldugó… ha így nem kelsz fel az ébresztőórá akkor okoskarkötő…
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!