Mivel lehetne panelban az áthallást minimalizálni ?
Főleg a beszéd az ami legjobban zavar,kellemes arra kelni,hogy olyan mintha mellettem veszekednének a gyerekükkel..De a sima beszéd is áthallatszik.
Legjobban a WC-ben és a fürdőszobában és a szobákban a radiátornál hallani a legjobban a szomszédokat.
Hol lenne érdemes elkezdni a szigetelést? Ha a radiátor csöveket hőálló hangszigetelő szivaccsal(ha egyáltalán létezik ilyen.) érdemes körbe szigetelni? Vagy csak a sz@rnak adnék pofont vele?
A költözz el,ilyen a panel stb szövegeken kívül jó lenne bármi olyan tipp amivel kicsit élhetőbbé tehetném a helyzetet..
pedig a társasház az ilyen
Önts ólmot a füledbe, ha elköltözni nem akarsz:D
Erről van szó. Nagyon fontos, hogy a szomszéd fallal ne érintkezzen sehol az előtétfal. Csak alul-felül-oldalt dübelezz. Konnektor se legyen az előtétfalon, semmi nyílás.
A gipszkartonos "megoldással" dolgozol egy csomót, elköltesz egy csomó pénzt, kisebb lesz a lakásod... És a végeredmény, hogy egy picit halkabban hallod, ahogy veszekednek a gyerekükkel.
Nincsen ilyen megoldás.
Füldugózol vagy megszokod vagy elköltözöl.
Társasház az ilyen,talán a tégla egy fokkal jobb.
Hozzá kell szokni,engem csak az zavart ha felettem mászkáltak.
Ezért mikor lakásokat nézegettem, direkt legfelső emeleti lakást választottam.
50mm fémprofil, falak padló mentén rezgés csillapító szalag. 50 mm isover aqusto, 2 réteg rigips blue acoustic.
Ha villamos szerelvényeket is szeretnél, akkor 75 mm profil kell.
A fűtéscsövek, fali átvezető védőcsöveibe gyömöszöld bele az isovert.
Ennek az összeállításnak van a legnagyobb hanggátlása.
Gipszkarton és alá 5 cm-es hungarocell.
Ez sokat segít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!