Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Nyikorgó kilincset hogy javítsam?

Nyikorgó kilincset hogy javítsam?

Figyelt kérdés

Két kép:

[link]

[link]

Kivettem belőle két csavart, mint a második képen látható, de még nem férek hozzá semmihez, csak a réz burkolat fordul el kissé. Ahol a zárnyelv van, ott is ki kell vennem azt a kettőt? Vagy azt a burkolatot és kilincset kell feszegetnem?

Ha már kivettem, van itthon valami kenőzsír(nem étkezési célú) amit tehetek rá. Vagy valami olaj kell inkább?

2023. okt. 5. 17:21
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

A nagy összerakás közben kiesett belőle egy pici valami, ez:

[link]

Ennek ellenére visszatettem az ajtóba, remekül működik, már nem is nyikorog. Csak annyi baj van vele, hogy a kulcs nem fordul el benn, a két zárnyelv így nem mozog.

Euro-elzett 709 cilinderes bevésőzár amiről szó van.

2023. okt. 6. 12:14
 12/12 anonim ***** válasza:

Kettő pöcök tartja még, amiknek a végei le vannak sajtolva. Azokat le kell reszelni, akkor tudod teljesen szétszedni. Szétszedés után tanulmányozhatod a működését, ennek a zárnak a belsejét én sem ismerem, de kötve hiszem hogy kis gondolkodással és logikával ne tudnád összerakni.

Összeszereléskor a 3 csavarnak elégnek kell lennie hogy összefogja a zárat. Ha mégsem bizonyulna masszívnak, akkor a pöckök helyeinél át kell fúrni, és kb. M3 vagy M4 átmenőcsavarral összehúzni.

2023. okt. 6. 15:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!