Nyikorgó kilincset hogy javítsam?
Két kép:
Kivettem belőle két csavart, mint a második képen látható, de még nem férek hozzá semmihez, csak a réz burkolat fordul el kissé. Ahol a zárnyelv van, ott is ki kell vennem azt a kettőt? Vagy azt a burkolatot és kilincset kell feszegetnem?
Ha már kivettem, van itthon valami kenőzsír(nem étkezési célú) amit tehetek rá. Vagy valami olaj kell inkább?
Azt a 2 csavart tedd vissza .A kilincsben lévő kis csavart kell kijjebb hajtani,igy széthúzható,kivehető lesz.Ha a zárat is ki akarod venni,akkor először a zárbetétet kell kivenni.A zár nyelv alatt lévő csavart kihajtani.
A zárba bele a kulcs,és mozgatni a betét nyelvét,nyomni kifelé.
Ha kijött,kicsavarni a zárat befogó 2 csavart.Ha nagyon passzosan bent van csathúzóval ki kell mozgatni.Olaj jobb lenne,az bele folyik.Étolaj is jó.
#2 Válasza a legutolsó mondatot leszámítva tökéletes.
Étolaj nem jó.
Műszerolaj vagy gépzsír kell.
Láncolaj is jó, bár én drágállom ilyen alárendelt helyre...
Sikeresen szétszedtem, de összerakni már nem tudom.
Kicsit szétszedtem, olajat tettem ahova tudtam, olaj spray nincs most nálam, így csak csepegtetővel. Ezután még összeraktam, de továbbra is nyikorgott. Így szétszedtem még jobban, illetve megpróbáltam. A képen látható fekete alkatrészt viszont már nem tudom szétpattintani. Volt benn három csavar, de úgy tűnik valami szegecs is tartja.
Összerakni viszont nem tudom, mert gondolom a belsejében valami szétment.
Mi a megoldás, zárcsere?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!