Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Nyikorgó kilincset hogy javítsam?

Nyikorgó kilincset hogy javítsam?

Figyelt kérdés

Két kép:

[link]

[link]

Kivettem belőle két csavart, mint a második képen látható, de még nem férek hozzá semmihez, csak a réz burkolat fordul el kissé. Ahol a zárnyelv van, ott is ki kell vennem azt a kettőt? Vagy azt a burkolatot és kilincset kell feszegetnem?

Ha már kivettem, van itthon valami kenőzsír(nem étkezési célú) amit tehetek rá. Vagy valami olaj kell inkább?

2023. okt. 5. 17:21
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
32%
WD40
2023. okt. 5. 18:02
 2/12 anonim ***** válasza:

Azt a 2 csavart tedd vissza .A kilincsben lévő kis csavart kell kijjebb hajtani,igy széthúzható,kivehető lesz.Ha a zárat is ki akarod venni,akkor először a zárbetétet kell kivenni.A zár nyelv alatt lévő csavart kihajtani.

A zárba bele a kulcs,és mozgatni a betét nyelvét,nyomni kifelé.

Ha kijött,kicsavarni a zárat befogó 2 csavart.Ha nagyon passzosan bent van csathúzóval ki kell mozgatni.Olaj jobb lenne,az bele folyik.Étolaj is jó.

2023. okt. 5. 18:05
 3/12 anonim ***** válasza:
A WD 40 nagyon büdös,lakásba nem való.
2023. okt. 5. 18:06
 4/12 A kérdező kommentje:
Van biciklihez való láncolaj is, nem spray hanem olyan tubusos csepegtetős. Ez megfelelő?
2023. okt. 5. 18:48
 5/12 anonim ***** válasza:
Szerintem jó az is.
2023. okt. 5. 19:11
 6/12 anonim ***** válasza:

#2 Válasza a legutolsó mondatot leszámítva tökéletes.

Étolaj nem jó.

Műszerolaj vagy gépzsír kell.

Láncolaj is jó, bár én drágállom ilyen alárendelt helyre...

2023. okt. 5. 20:57
 7/12 anonim ***** válasza:
Az is elképzelhető, hogy a zár burkolatán belül keletkezik a nyikorgás, ahhoz pedig szét kell bontani.
2023. okt. 5. 21:17
 8/12 anonim ***** válasza:
Jobb lenne olay spray jobban terít.Eleg lenne csak befújni.
2023. okt. 6. 08:23
 9/12 A kérdező kommentje:

Sikeresen szétszedtem, de összerakni már nem tudom.

[link]

[link]

Kicsit szétszedtem, olajat tettem ahova tudtam, olaj spray nincs most nálam, így csak csepegtetővel. Ezután még összeraktam, de továbbra is nyikorgott. Így szétszedtem még jobban, illetve megpróbáltam. A képen látható fekete alkatrészt viszont már nem tudom szétpattintani. Volt benn három csavar, de úgy tűnik valami szegecs is tartja.

Összerakni viszont nem tudom, mert gondolom a belsejében valami szétment.

Mi a megoldás, zárcsere?

2023. okt. 6. 11:25
 10/12 anonim ***** válasza:
Ezt még össze illetve vissza lehet rakni.Jobb lenne tényleg spray bele.
2023. okt. 6. 12:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!