Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Miért nehézkes berántani a...

Miért nehézkes berántani a láncfűrészt?

Figyelt kérdés
Az első pár alkalommal "darabosan" tudom csak húzni a zsinórt, a többediknél már kicsit egyenletesebben lehet húzni. Ez minden indításnál ugyanígy megy. Sokféle gépet használtam már, de ez majd kitépi a kezemet.
2023. aug. 27. 21:19
 1/6 anonim ***** válasza:
56%

Mert jó.

De próbáld más módon.

Ballal felemelése, jobbal a behuzót fogod, aztán ballal leejtve, jobbal felhúzva berántod. Nèzz meg pár videót.

2023. aug. 27. 21:35
 2/6 anonim ***** válasza:
75%
Ez jó kérdés. Azt hittem, csak az enyém ilyen. A Honda fűnyíróm 10 éves, de pöccre indul. Egy rántás, indul. A Stihl láncfűrészem (nem is olcsó változat) meg csak többszöri rángatás után indul. Utána már szuper, megy a fában, mint vajban a kés, de míg berántom...kész kínlódás.
2023. aug. 27. 21:38
 3/6 A kérdező kommentje:
#1 : Így indítom én is: [link] Az én gépem viszont majd a kezem szedi ki, nem olyan könnyedén megy, mint a videóban.
2023. aug. 27. 22:32
 4/6 anonim ***** válasza:
56%
A négyütemű gépeknél van indítás könnyítés. Sok kétütemünél is van szelep amit be lehet nyomni (pl motoros kaszák. Az enyémen is van. És ha nem nyomom be bizony rohadt nehéz átforgani a motort), de a legtöbb kétütemünél nincs ilyen, át kell forgatni kézzel. Ahhoz meg ember kell. Hidd el hogy a videóban szereplő gépet is ugyanolyan indítani mint a tiedét, csak a srác nem gyengusz, ezért nem látszik rajta az erőlködés. Ha nyekenyóka vagy, akkor vegyél villanyos láncfűrészt, azt nem kell rángatni.
2023. aug. 28. 00:44
 5/6 A kérdező kommentje:
#4 : Az tuti, hogy gyenge vagyok! :) DE a fűkaszában is ugyanúgy kétütemű motor van, azt pedig mégis könnyű megrántani. Meg ennek a fűrésznek az elődjét sem volt ilyen nehéz.
2023. aug. 28. 08:13
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Nekem van egy kisebb husqvarna-m amiben semmi indítás könnyítés és mindig azt reméltem hogy na majd ha bekopik és a fenét, sokkal rosszabb lett a helyzet pláne hideg időben amikor dolgozni kell vele. Mindig attól félek hogy leszakítja az ujjaimat első inditáskor. Ezért aztán láttam hogy a Lidlbe éppen volt egy saját márkás indításrásegítős gép és vettem egyet. Igaz hogy ez nehezebb, erősebb és nagyobb is de annyira könnyen indul és gyorsan veszi a fordulatot, hogy a régi gépet elő sem veszem azóta. Gondolom hogy nálad is ez lehet a helyzet.
2023. szept. 15. 22:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!