Benzines láncfűrészen alapjárat van, hajtás nincs?
Figyelt kérdés
Sziasztok!
Van egy Dolmar PS34-es lánfürészem. Tegnap előtt használtam, semmi baja nem volt. Ma töltöttem bele keveréket, elindítottam, vágtam vele kb. 2 cm mélyen, és elment belőle az erő. Nem hajtja a láncot. Leállítottam, majd újra beindítottam, és alapjárat van. Ahogy ráadom a gázt, nem hajtja meg a láncot, és csak duruzsol. Lehet hogy nekem csak most tűnt fel, de a csillagkereket szabadon meg lehet pörgetni bármelyik irányba. Ez normális? Nem feszesnek kellene lennie? Vajon mi mehetett tönkre? Vagy lehet, hogy túl sok olajat töltöttem a benzinhez? Előre is köszönöm a tanácsokat, és a segítséget.
#Láncfűrész nincs hajtás #Alapjárat van, hajtás nincs.
2023. aug. 26. 18:38
1/20 anonim válasza:
Meghibásodott a kuplung szerkezet.
2/20 A kérdező kommentje:
Erre is gondoltam
2023. aug. 26. 18:43
3/20 A kérdező kommentje:
Hogyan lehetne kideríteni, hogy valóban a kuplungszerkezet hibásodott meg? Csak hogy ne rendelgessek potyára semmit.
2023. aug. 26. 19:00
5/20 anonim válasza:
"duruzsol" Vagyis nem pörög fel a motor?
6/20 A kérdező kommentje:
4/ Kézzel tudom hajtani, de azt eddig is tudtam. Még tavaly is. Mikor élezem a fogakat, azért szoktam a láncféket használni mert előre, és hátra is forog. Van elektromos láncfűrészem, és annál csak hátra tudom forgatni, előre nem.
2023. aug. 26. 19:05
7/20 A kérdező kommentje:
5/ Igen, csak fele akkora teljesítményen vagy negyed akkorán működik ha nyomom neki a gázt, és az is ingadozik. Alapjárat viszont sima. Első indítást követően egy pillanatra megforgatja a láncot mikor nyomom a gázt, de nem teljes fordulatot. Elengedem a gázkart és lefullad.
2023. aug. 26. 19:07
8/20 anonim válasza:
#6 Akkor a karburátorral lesz valami! Azért kérdeztem hogy tudod e hajtani hogy nem e a láncféket nyomtad rá véletlen és azért nem tud felpörögni a motor.
9/20 A kérdező kommentje:
A láncféket mindig kioldom mikor elkezdek vágni vele. És kézzel meg is szoktam forgatni a láncot mikor kiengedem, hogy biztosra menjek.
2023. aug. 26. 19:09
10/20 anonim válasza:
Mi az amit eddig megnéztél rajta? Légszűrő nincs nagyon bekoszolódva?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!