Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Benzines láncfűrészen alapjára...

Benzines láncfűrészen alapjárat van, hajtás nincs?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Van egy Dolmar PS34-es lánfürészem. Tegnap előtt használtam, semmi baja nem volt. Ma töltöttem bele keveréket, elindítottam, vágtam vele kb. 2 cm mélyen, és elment belőle az erő. Nem hajtja a láncot. Leállítottam, majd újra beindítottam, és alapjárat van. Ahogy ráadom a gázt, nem hajtja meg a láncot, és csak duruzsol. Lehet hogy nekem csak most tűnt fel, de a csillagkereket szabadon meg lehet pörgetni bármelyik irányba. Ez normális? Nem feszesnek kellene lennie? Vajon mi mehetett tönkre? Vagy lehet, hogy túl sok olajat töltöttem a benzinhez? Előre is köszönöm a tanácsokat, és a segítséget.

#Láncfűrész nincs hajtás #Alapjárat van, hajtás nincs.
2023. aug. 26. 18:38
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
A légszűrő tiszta. Tegnap előtt még tökéletesen működött a gép. Most is kb. 10 másodpercig. Kb. 3 cm mélyen tudtam belevagni a fába.
2023. aug. 26. 19:15
 12/20 A kérdező kommentje:
Arra gondoltam, hogy lehet sok olajat öntöttem az üzemanyaghoz. Véletlenül megszalatt, és kB. kétszer annyi olajat töltöttem bele mint kellene. 1:50 a keverési arány. Most szerintem 1:30 lehet.
2023. aug. 26. 19:17
 13/20 anonim ***** válasza:
40%

Válaszolók,nem a motorral van a gond,hanem a lánc meghajtásával.

Lehet lepontozni

2023. aug. 26. 19:22
 14/20 A kérdező kommentje:
13/ Te voltál az egyes válaszoló? Én sem értem, hogy miért pontozzák le egymást az emberek. Lehet, hogy nem kuplung, de az is lehet, hogy igen. Én azért jelöltem hasznosnak, mert nekem is megfordult a fejemben.
2023. aug. 26. 19:27
 15/20 anonim ***** válasza:
#13 A leírtak alapján nem lehet a kuplung!...
2023. aug. 26. 19:54
 16/20 anonim ***** válasza:
#14 Próbálj meg majd egy gyertyát cserélni, az is tud érdekes dolgokat produkálni ha nem jó.
2023. aug. 26. 19:56
 17/20 anonim ***** válasza:

Ha a gyertya csere nem segít, akkor még esetleg megpróbálhatod kiönteni belőle a túlolajozott benzint, és egy rendesen bekevertet belerakni.

Ha viszont ez sem segít akkor egyértelműen a karburátor lesz a hibás.

2023. aug. 26. 19:59
 18/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Holnap szétszedem kitakaritok mindent, és keverék új üzemanyagot.
2023. aug. 26. 20:16
 19/20 anonim ***** válasza:
Na, sikerült rájönni a hibára azóta?
2023. aug. 29. 10:11
 20/20 A kérdező kommentje:
Akartam is írni ezzel kapcsolatban, csak dolgoztam. Kitakarítottam teljesen a gépet + a karbit is kifújtam kompresszorral (A Karbi szűrőt kivettem mielőtt a csatornákba belefújtam). Összeraktam, és új keverékkel már kifogástalanul működik.
2023. aug. 29. 16:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!