Panel betonba ütvefúróval hogyan lehet elkezdeni pontosan a fúrást?
Ahogy az előző írta, kis fészket alakíts ki mielőtt nyomni kezded.
Jó támpontot ad, és segíti az időben elvégzett korrigálást, ha a fúrás helyét nem ponttal, hanem kereszttel rajzolod elő. A fúrás megkezdésével így nem semmisül meg a jel, azonnal feltűnik, ha valamerre oldalazni kezd a fúró.
Ázkapcsolod sima fúrásra a gépet, óvatosan megfurodnkei úgy a feszket, mikor már a glett fogja akkor jól nekifekszel, hogy kicsit kotorjon a betonban is.
Ezután bekapcsolod az ütést, és naaaagyon óvatosan kis fordulaton megfúrod az első 2 cm-t, utána már lehet neki küldeni
Tiplizni pici sds gép kell. Sokan nekimennek a betonnak 4-5 joule-os gépekkel, vagy még nagyobbal úgy hogy csak egy 6-os vagy 8-as tiplit akarnak befúrni. Persze hogy elmegy a furat. Ha sokat kell pontosan tiplizned szerezz be egy 1 joule-os gépet, könnyű, sokkal kezesebb mint a nagyobbak, nem megy el a furat. Az előfúrás ütés nélkül betonban szerintem nem jó, pont hogy az fogja elvinni a furatot, mert ha ütés nélkül fúró funkcióval nekimész, a fúróhegynél nagyobb felületen megkapargatja a betont.
1 joule-os gép, egyből mehet ütve, nem kell előfúrni, pontozni, stb.
#6: nekem a 1.5J géppel is nagyon óvatoskodnom kell az elején, nem is csak a furat pozícionalasa miatt, hanem hogy ne üssön le egy fél tenyérnyi betont a furat körül. És ez 10-es furatra is ugyanúgy igaz, mi t 6-osra.
Nekem az ütés nélküli előfúras bevált, regóta így fúrok panelban, mm pontos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!