Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Mért mondják, hogy betont nem...

Mért mondják, hogy betont nem lehet fúrni ütvefúróval csak pneumatikussal?

Figyelt kérdés

Ha mondjuk ez lenne e munkám és naponta több száz lyukat kéne fúrnom, akkor én is pneumatikussal fúrnám.

De pl panelba ezt-azt néha felfúrni nekem megfelel a sima ütvefúró is. Míg sokan azt mondják, hogy azzal csak szenvednek.

Ma kipróbáltam, még a terméskövet (nem mészkő) is elég jól viszi a 6-os fúró. Igaz nem "teszkó gazdaságos" a fúrószár és a gép is Bosch.

Vagy csak nekem van mindig szerencsém ilyen puha panelhoz és terméskőhöz?

2011. aug. 22. 15:09
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
Szerintem sznobizmusból. Egyébként nekem az ütvefúróm és a fúrószár is teszkós, és az is simán viszi :D
2011. aug. 22. 17:03
 2/17 A kérdező kommentje:

Na, akkor már ketten vagyunk, akiknek viszi a mechanikus ütvefúró a betont. :)

Egyébként van pneumatikus fúrókalapácsom is, de azzal inkább csak vésni szoktam mert az dög nehéz

2011. aug. 22. 19:52
 3/17 A kérdező kommentje:
... azt inkább csak vésséhez használom. Tiplizéshez sokkal jobban szeretem a kis 1,5 kilós ütvefúrót.
2011. aug. 22. 19:54
 4/17 anonim ***** válasza:
Egyet értek veletek!
2011. aug. 23. 11:11
 5/17 anonim ***** válasza:
55%

Nem is otthon kevert betonra gondoltunk. Próbáld meg kifúrni a házgyári panelt!! Bosch vagy tesco lecumizod magad a tapéta meg glett után. Én laktam panelban 10 évet sokszor anyáztam a fél délelőtt berregő barmon.

Kinek nem inge persze nem veszi magára.

Villszer.

2011. aug. 23. 23:18
 6/17 anonim ***** válasza:
20%

A házgyári ..igazi kőkemény..lakótelepi betonba kínszenvedés fúrni a hagyományos ütvefúrógéppel.

Ez a beton sokszorta erősebb mint amit a (kertesházas) ember magának kikeverhet a betonkeverőjében.

2011. aug. 24. 05:31
 7/17 A kérdező kommentje:

Na, akkor még egyszer: "De pl panelba ezt-azt néha felfúrni nekem megfelel a sima ütvefúró is."

Én is laktam panelban, sőt most is van egy panel lakásom. És fúrtam már a 10 év alatt, amióta megvan. Nem azt mondom, hogy mint forró kés a vajat, de azért ki lehet fúrni.

Egy 256 lakásos házban laktam, úgyhogy nem kell bemutatni mi szokott lenni a szombat délelőtti program. Valamelyik lakásban a 256-ból biztos, hogy fúrtak minden hétvégén. Van, amikor kánonban csinálják, meg olyan is amikor egész fúrókoncert szokott lenni. De azt nem tudom, hangról hogy lehet megállapítani, hogy milyen típusú fúróval csinálják.

2011. aug. 24. 07:58
 8/17 A kérdező kommentje:

Amit az ember otthon kikever betonkeverővel...

Azért az is tud kemény lenni. Régen nem sajnálták belőle a cementet. Pár hete ugyan nem fúrtam, hanem véstem ilyen betont pneumatikussal! Hát szikrázott rajta rendesen a véső. Toltam neki a 110 kilómmal és épphogy köröm nagyságú darabkákat sikerült lepattintani a sarkáról. Úgyhogy nem volt puhább akármelyik "kőkemény házgyári" betonnál sem.

2011. aug. 24. 08:03
 9/17 anonim ***** válasza:
50 kilós nő létemre én is fúrtam már néhány ezer forintos ütvefúróval panelban, Pl. egy fürdőszobai kis szekrényt tartó tiplihez simán megfelel.
2011. aug. 24. 20:09
 10/17 anonim ***** válasza:
48%

Na még egyszer mert nyaralni voltam.

Az 50 kilós nőnek és a kérdezőnek.

Ne tévesszük össze az ipari célra készült(Bosch gbh sorozat)

és tacsko gazdaságos pneu ütvefúrót. Mindkettővel lehet a házgyári panelba lukat fúrni de nem mindegy mennyit, habár itt nem is ez a kérdés. Tisztázni kellene ki mit ért ütve-fúró alatt? Mert nem mindegy, 1 sima racsnis tárcsással egy 500 kilós nő sem fúr lukat nemhogy egy 50 kilós. Lehet hogy talált 1 deszka darabot és azt fúrta nagy örömmel.

Egyébként a tacskóban is lehet venni jóval 10 e Ft alatt pneu ütve fúrót, megéri barkács célra legfőképpen.

A kérdezőnek, 100%-ig állítom hogy meg lehet állapítani mivel fúrják a betont a panelban!!! A baromfajta a visítós racsnis tárcsással kínlódik, aki az evolúció kicsit magasabb fokára lépet az elhiszi hogy ezzel nem megy és vesz vagy kölcsönkér 1 pneust. Persze nem szobizmusból!!

2011. aug. 27. 21:05
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!