Mért mondják, hogy ütvefúróval (nem pneumatikus, hanem mechanikus körmös tárcsás) nem lehet panel falat fúrni?
Van mind a kettőm. De mivel a sima ütve kisebb könnyebb, ezért nem akartam a nagy gépet kézben magammal cipelni a helyszínre.
Csak egy 6-os lyukat kellett fúrnom, amivel nagyon egyszerűen és gyorsan pár másodperc alatt megvoltam. Csodálkoztam is rajta.
Azt elhiszem, hogy aki ipari mennyiségben fúr sok és nagyobb lyukakat, annak jobb a pneumatikus. De barkács használatra néha egy-két lyukat kifúrni, szerintem ez is tökéletesen megfelel.
Érdemes ezt a cikket is elolvasnod. Szerintem ha nem is iparilag, de szoktál betonba fúrni, a jó minőségű ütvefúró mellett célszerű tartani egy olcsó fúrókalapácsot is. Még az olcsóbb is jobban bírja (na persze nem az, ami hat-hétezer forint), mint a minőségi ütvefúró.
Persze, valószínűleg nem teherviselő falat fúrtál, más az anyagszerkezet.
Próbálj meg egy fő tartófalat, csodálkozni fogsz :)
Én is jártam már úgy, hogy abban a lakásban amiben már fúrtam fel pár dolgot a fő tartófalra kellett volna felfúrnom valamit, nagy lendülettel nekiálltam a körmössel...
Hát a zajon kívül semmi eredmény :D Kölcsönző lett a vége..
Pontosan ahogy az ellőttem hozzászóló írta. Nem fő tartó falat fúrtál!! Simán kiröhögi a brekegős fúrógéped még "minőségi" fúrószárral is. Egyébként azért nem jó erre a feladatra mert kicsi az ütés energiája.
A legolcsóbb tacskó gazdaságos pneumatikus is fényévekkel nagyobb energiájú ütést produkál. Szerintem inkább ne erőltesd a zörgést mert nyugtalanok lesznek a szomszédok!!(én is laktam 10 évet panelban,ismerős a fíling amikor az iq fighter küzd a betonnal órákon át)
Villszer.
"Persze, valószínűleg nem teherviselő falat fúrtál, más az anyagszerkezet."
A ház külső fala volt, saccra jó 15 cm vastag. Ha az nem teherviselő, akkor mi az?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!