Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Hogyan oldjam meg a csőcserét?

Hogyan oldjam meg a csőcserét?

Figyelt kérdés

Igazibol csak leirom a gondom,

Az ásott nagy gyűrűs kútban a szvattyú szívócsövét kellene kicserélni , (a lábszelepep is tutti leragadt már) a kút mellett van 1 akna a szivattyú ott van,

A kútban van egy könyök és 1 hollander ahol a szívócső megy lefelé, ,,na azt kellene oldani, hogy kijöjjön kihúznánk,,,és csere.

Sajnos nincs olyan mozgásterem, hogy létrán lemásszak oda a kútba ahol van a hollander és oldjam,.

2023. júl. 13. 11:05
 1/5 anonim ***** válasza:
Utolsó mondatod megválaszolta.Sehogy.
2023. júl. 13. 12:14
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
egy beülővel + biztosítókötellel le tudsz menni, de inkább hívj valakit, aki már csinált ilyet.
2023. júl. 13. 12:36
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
vagy hagyod a p-be a régi csövet, és leraktok mellé egy újat
2023. júl. 13. 12:37
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Igaz, csak öntözésre használom a kutat, de nekem is cserélnem kellett volna a lábszelepet, és kb. ugyanez a kellemetlen helyhiány volt, tetézve azzal, hogy a kútházikót is szét kellett volna bontanom.

Ahol a szívócső kilép a kútgyűrűből, elfűrészeltem a csövet, és az egészet lábszelepestől belöktem a kútba. Utóbb egy madzagra kötött kampóval kiemeltem.

Vettem ugyanolyan belméretű műanyag szívó gégecsövet (nem volt filléres cucc, de máig örülök, hogy ezt tettem), azt bedugtam a lyukon, szerencsémre minimális tágítás, vagy inkább tisztítás után befért. Amikor már elég hosszan belógott a kútba, szintén madzaggal felhúztam a kútkáváig, rászereltem a lábszelepet, kötöttem egy fix műanyag kötelet a nyakára, és ezzel leeresztettem a kívánt mélységbe.

Ha valaha bajom lesz a lábszeleppel, ezt a kötelet felhúzom, jön vele a gégecső, orvosolom a hibát, és jóság lesz.

Legalább huszonöt éve működik így gond nélkül, még felhúznom sem kellett.

2023. júl. 13. 13:35
 5/5 A kérdező kommentje:

13:35

Az nagyon jó ! 👍

2023. júl. 13. 13:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!