Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Aggregátort hogyan köthetem...

Aggregátort hogyan köthetem be a házamba?

Figyelt kérdés
Egy dugvilla-dugvilla adapterre gondoltam, villanyóra lekapcsolva és akkor minden működne?
2023. júl. 6. 07:03
1 2 3
 1/23 rakd válasza:
Láncal mint a pitbull-t :)
2023. júl. 6. 08:04
 2/23 anonim ***** válasza:
19%
Igen, működne minden, már persze az aggregátor amit bír. A villanyóra tényleg legyen lekapcsolva.
2023. júl. 6. 08:26
 3/23 anonim ***** válasza:
84%

A dugvilla-dugvilla kialakítás, egy elèg èletveszèlyes dolog!

A kismegszakító lekapcsolás nem jó, mert a hálózati nullán feszt küldhetsz ki( ott nincs kismegszakító) Aztán ronthatod a szolgáltató áram minősègèt felharmonikusokkal, amit szintèn nem vesz jó nèven, illetve feszt emelkedèst csinálhatsz a nullán.

Egy digitális villanyóra pedig minden sz@r anomáliát eltárol, ès büntethetnek miatta.

Ráadásul a szolgáltató ezt az aggregátoros berhálást tiltja is.

Kizárólag független hálózaton tudod használni.

2023. júl. 6. 08:39
 4/23 anonim ***** válasza:
79%

Sehogy, mert tilos az ilyesmi. Fent írtak róla.

Amit akarsz az tilos ès veszèlyes. Komoly büntetèst von maga után, akár a szerződèsed is veszèlybe kerül a szolgáltatóval.

Mèg áramszünetkor sem szabad így aggregátorozni. Ahhoz külön kèrelem, bejelentès engedèly kell, stb, kijönnek ellenőrizni.

Külön hosszabbítókkal tudod kizárólag megoldani, a kívánt fogyasztód megtáplálását aggregátorról.

2023. júl. 6. 09:02
 5/23 anonim ***** válasza:

Úgy, hogy veszel egy reteszelt kapcsolót, amibe bemegy a villanyórás 0 + Fázis(ok), másik ágon meg az aggregátor.

És az egész mindenség a FI relével lakáselosztóval a kapcsoló után van

2023. júl. 6. 10:28
 6/23 anonim ***** válasza:
100%

"dugvilla-dugvilla adapterre gondoltam"

Orosz rulett, teli tárral.

Ha a ház be van kötve a villamos hálózatba, akkor tilos rákötni bármit is.

Az aggregátorról húzz be a házba hosszabbítót és abba dugdosd be amit üzemeltetni szerenél.

2023. júl. 6. 10:51
 7/23 anonim ***** válasza:

Ezt így nem szabad. Veszélyes és tilos.

Ha nagyon nem felel meg neked az, hogy egy hosszabbítót bevezetsz a házba a generátortól, akkor falon kívüli kábelcsatornával köthetsz be pár fix konnektort. A lényeg, hogy teljesen szét legyen választva a generátor köre az utcai hálózattól.

2023. júl. 6. 15:40
 8/23 A kérdező kommentje:

De ha az aggregátor nulláját kötöm a szolgáltató nullájára az miért baj?

Fázisokat megszakítom kifele, ha meg az aggregátor fázist küldene a nullába mert fordítva kötöttem be, akkor a szolgáltatói oldalon több helyen is földelve van a hálózat.

Azt hittem azért tilos mert megrázhatja a villanyszerelőt aki javítja a leszakadt vezetéket miközben én aggregátorozok.

2023. júl. 6. 18:17
 9/23 anonim ***** válasza:

Pontosan azért tilos, mert nem tudhatja senki hogy te termeled vissza a cuccot.

Aztán ott is gond van, hogy ami kifelé megy villany az is forgatja a villanyórádat! Nemhogy spórolsz, hanem még többet is fizetsz!

2023. júl. 6. 18:43
 10/23 anonim ***** válasza:
100%

8# azèrt mert az a nulla, nem ugyanaz a nulla. A hálózati Sinus sem ugyanaz mint az aggregátorè, ès fázis helyzet sem ugyanaz. A rendszernek komoly előírásai vannak. Biztonságtechnikailag, èrintèsvèdelmileg is bajod lesz.

De nem kell èrtened. Lènyeg, hogy tilos, ès kvára ráfázhatsz. Kár akadèkoskodnod.

2023. júl. 6. 19:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!