A szerelők ferdén furták fel a tv konzolt, a keret két alsó sarka között 8 mm eltérés van. Szeretnék érdeklődni, hogy lehetne a tipliknek új lyukat fúrni pár miliméterrel arrébb, hogy vízszintbe kerülhessen a konzol? Ha igen, hogyan?
Én inkább a fémkonzolon fúrnék a gyári mellett egy új lyukat. Nem fog látszani,és az sokkal erősebb lesz.
Nem írtad milyen anyagú fal és nem tudni milyen az a konzol, mert úgyanis a legtöbb tv konzolnak vannak "játékos" furatai (ellipszis alakú lyuk) pontosan azért hogy legyen állítási lehetőség, ha 1 kicsit mellé sikerült a falon a lyuk.
4# tömör anyagú falnál ok. Lyukacsos tèglánál inkább felejtős.
Ilyenkor jobb a konzolon megreszelni a lyukat. Vagy ha lehet, akkor 1-2 új lyuk fúrása a konzolon ès a falba, kb 1cm odèbb.
#6 Nem a sajátjukat csinálták, csak el akartak vele készülni és hazamenni. Sajna sok az olyan akik trehány munkát végeznek mert úgy sem nekik kell vele élniük utána. Nekünk a kábeltévések rakták be úgy a beltéri egységet, hogy féloldalasan lóg a sarokban a mennyezetről. Aztán amikor "elkészültek" akkor jegyezte meg az egyik, hogy "hát, tulajdonképpen le is hozhattuk volna a polcig és akkor nem lógna ott a levegőben".
IGEN bakker! De most már nem lehet, mert üvegszálas kábelt nem lehet vágni, toldani.
Próbáld meg leszedni, a lyukakat eltüntetni és vagy 5-10cm-rel arrébb újra felfúrni! A tévénél szerintem kell ennyi távolság, hogy ne fordítsa ki a téglafalat a súlya.
De megteheted hogy a rossz lyuk helyét "bebetonozod", vagyis kiveszed a tiplit is és olyan anyaggal töltöd ki az üreget szélesen, amennyire lehet ami már bírja majd hogy újra belefúrsz. Biztos lesz aki tudja mi az ami elbírja, a sima habarcs nem biztos, a gipsz sem. Talán egy jó cementhabarcs alkalmas lenne rá.
Aljzatkiegyenlítő betont szoktam használni erre a célra mert van itthon.
De lehet ilyen kicsi kiszerelésben azt nem kapni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!