Melyek a legjobb kézi szerszam márkák? Akar a világon(amazonrol rendelhetőek)-persze USA-ban es Nemetorszag-ban-akar Magyarországon? Olyanra gondolok, ami nem kinai meg nem Obis/Praktikeres. Gondolom a nemet/svajci jobb az amerikaiaknal
A Németek meg a Hazet-re esküsznek. Vagy másodosztálynak mondják a proxxont.
Na igen az jó öreg orosz cuccok. Mai napig megvannak nekem a viláskulcsok apám ladájából. Meg a simson kulcsok is gyanúsak, hogy az NDK-sok oroszoktól vehették, mert a mai napig alakstabilak.
#7 A minőségbiztosítás nem így működik. Sem a gyártás. Sem a selejtkezelés.
A Format Plus is jó, kb. ugyan az mint a Knipex és a Wera, csak szélesebb termékpalettával és olcsóbb. Szintén német, bár itthon egyre kevesebben forgalmazzák.
A Weidmüller és Haupa is jó villamos szegmensben, de már egyik sem a régi. A Milwaukee ráncfelvarrott kéziszerszámai is jók lesznek, ha végre mind beér az eu piacra. USA-ban a legtöbb cuccuk már magasabb minőséget képvisel mint a SnapOn.
A Jonnesway hasonló középkategóriás cuccokat gyárt mint a BGS Technic vagy a King Tony, szintén egyre kevesebben forgalmazzák, távolkeleti gyártmány.
A Kennedyt és a Laser Toolst én feltenném a középkategória tetejére, ha jól tudom brit. Szerintem kicsit túlárazott mindkettő.
KS-Tools alsó középkategória.
USA fórumokon, csatornákon dicsérik még a Klein Tools-t, prémium minőség, a SnapOn-nal egy szinten lehet, itthon én még nem láttam sehol.
A Szerszámoutlet az egyik legnagyobb ipari szerszámáruház az országban, talán a Megatool veszi fel vele a versenyt. Viszont a kéziszerszám készletük nem a legjobb, King Tony és Yato a fő vonal. Bár a King Tony egy erős középkategóriás minőség, de van azon túl más is.
Be lehet még nézni a Fétis Kft-hez is, M3 bevezető végén. Ott van Knipex, Gedore, Format, Sata, mind polcról. Illetve a magyar gyártású Ceko, ami jóval olcsóbb, de teljesen elfogadható minőség, simán középkategóriába tenném.
A nagy barkácsáruházak inkább nyersanyag vagy 1-1 szerszámgép tartozék szempontjából jók, nagyon ritkán 1-1 kéziszerszám, de a legnagyobb előnyük a hétvégi nyitvatartás.
Mondjuk 10. emeleti panellakásba a lakás meg a bicikli karbantartásához fölösleges megvenni a 80 ezres King Tony vagy éppen a 150 ezres Gedore villáskulcs készletet, ahhoz jó lehet az Obis Lux vagy a Tescos Topex is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!