Mit lehetne tenni, hogy azonnal lefolyjon a kádból a víz?
Nem találok sehol erre a konkrét problémára megoldást, így megpróbálom itt, hátha...
Nincs eldugulva. Sokszor próbáltam duguláselhárítást végezni vagy megpumpálni, de semmit sem javult. Aztán megnéztem közelebbről a kád lefolyóját, belevilágítottam, és megdöbbenve láttam, hogy nem látom a cső rendszert konkrétan, hanem van egy fehér műanyag rész közvetlenül a csővezeték végén, a lefolyó alatt, amely ilyen félgömb (oldalról nézve U) alakú és csupán egy pár mm-es sávban tud felette elfolyni a víz (ez lenne az a bizonyos fém "gomb", csak műanyagból??). Gondolom ez ilyen bűzelzáró/szűrő vagy micsoda lehet, viszont emiatt nagyon-nagyon lassan folyik le csak a víz (persze, mivel azon a keskeny résen tud csak folyni...) Nem lehetne ezt a vackot kiszedni a csőrendszerből? Az a baj, hogy ehhez van rögzítve csavarral maga a fém lefolyó "szűrő". Másnak van hasonló lefolyója, tapasztalt már ilyet? Mit lehetne tenni? Nemrég volt cserélve egyébként, a réginél nem volt ilyen beépített vacak, ami ennyire akadályozná a víz lefolyását, ott ha elkezdett lassabban folyni le a víz, egy duguláselhárító szerrel azonnal megoldódott a probléma. Most pedig 5 perc zuhanyozás után is minimum 10 centi magasan áll a víz és kell vagy 10 perc, mire lefolyik.
Ami szintén zavaró még, és szerintem ez is emiatt a vacak miatt van, hogy ha használjuk a mosdókagylót, egyből feljön a kádba a víz, ahelyett, hogy lefolyna ahová kell neki. Ez normális vajon?
Remélem, valaki tud valami ötletet adni. Bár szerintem ezen csak egy csere segíthet egy normális lefolyóra...
"Nincs eldugulva. Sokszor próbáltam duguláselhárítást végezni vagy megpumpálni, de semmit sem javult." - Ahova tud, a haj és más szőrszálak beakadnak, valamint a trutyi elkezd benne szaporodni. Ezeket szerintem nem lehet pumpálással eltávolítani. Én ugyan pumpával nem rendelkeztem anno, hanem csak a vízsugárral. Jóó néhány trutyi pakkot leszedett, de nem oldotta meg a helyzetet. Majd néztem egy videót, és megpróbáltam leszedni a fedelet (ki kellett feszíteni, ehhez kötelet használtam, amit sokadjára sikerült átfűznöm és visszahúznom). Én le tudtam venni a műanyag gömböt (nem volt csavar) és elképedtem. Le is fényképeztem, majd kitakarítottam. Aztán örömömben percekig folyattam a vizet és csodáltam. :D
A gömb pedig nekem föl-le mozgott. Gondolom a nyomás hatására.
Amennyire tudod, szedd szét és próbáld meg fizikailag kitakarítani, ha látod a trutyit.
Kérdező
Mivel nálunk többször volt konkrét dugulás és itt álltunk úgy, hogy nem tudtunk vécére se menni amíg ki nem jött a szerelő, azt javaslom ne próbálj spórolni rajta, hívj ki egy JÓ duguláselhárítót és csináltasd meg vele! Most kisebb a gond és rendbe hozza, de ez nemsokára teljesen be fog dugulni és akkor kénytelen leszel sokkal drágábban azonnalra kihívni.
Olyan szakembert hívj aki vállalja hogy nagyon sok méterre is eljuttatja a csőgörényt és nem méterenként kér érte plusz pénzt!
Előtte kérdezd meg az alattad lakókat, hogy náluk van-e hasonló tapasztalat! Általában lefelé vagytok egy rendszeren és az is lehet hogy több emelettel alattad van a dugulás. Amikor a vécén is jött vissza nálunk a trutyi egyik percről a másikra, akkor mi voltunk a legalsó lakók azon a vonalon és tőlünk vagy 20-25m-re volt a dugulás a csatornában, csak nálunk jött ki amit fentről utána leengedtek, mert mi voltunk az első kifolyási lehetőség.
Most családi házban lakunk, de itt is hiába próbálkoztunk a házi megoldásokkal, amiket előttem már neked is javasoltak, a végén mindig eljött az a pont, hogy nem volt elég és a mosogatótól vagy fűrdőszobai lefolyótól olyan távolságban alakult ki a dugó ahová mi nem tudtunk elérni, csak a szakember a maga célszerszámaival. Kihívtuk, egy rövid idő alatt eltüntette a dugulást és mindenki elégedett volt. Előtte meg hetekig kínlódtunk azzal hogyan tudnánk mi magunk megcsinálni, hogy rendesen folyjon le a víz. Most kezd a mosogatónál megint esedékessé válni, 2 éve volt rá szükség legutóbb. És bizony én is csináltam mindent, a szódabikarbóna+ecet módszert, zsíroldót forró vízzel, saját csőgörényt, lefolyótisztítókat, sósavat is. Csak messzebbre ment a dugó és nehezebb volt elérni utána, ennyi változott.
Az U -rész csavaros, és szétszedhető. Ha nincs(!!) benne kosz(haj,zsír,stb) akkor egyszerűen el van b@szva a szennyvíz lejtése.
Ez azt jelenti hogy a kimeneti cső közepének alacsonyabban kell legalább 1 cm-el mint az U profil alja. Ha ez nincs meg akkor a víz épp hogy csak elfolyik..:
Amikor Tele van még a kád, akkor gyorsan tűnik el a víz, de aztán ahogy egyre alacsonyabb a víz benne, egyre lassabban tünik csak el a víz. Az utolsó 1cm kínkeservesen tűnik csak el.
Ez Lejtési hiba, és soha sem lesz jó, csak ha a kádat feljebb emelik 2-3Cm-el, vagy a szennyvíz gerincet viszik lejebb.
Ez van amikor kókler szerel,mert alap fogalmakkal sincs tisztában.
ja ez sima panelfürdő.
ránézesre lejt, de lehet hogy csak optikai csalódás.
igazábol a legfontosabb kerdes, hogy a problema a lefolyocsere óta ál fenn, vagy kesőbb lett szar.
Utóbbi esetben adjál neki forróvizes lefolyótisztitó granulátumot.
Kép szerint jónak tűnik a lejtés,..csavard le a 2 fehér hollandi csavart, szed ki a trutyit/mosd ki/ a fehér U- szifonból, majd szereld vissza. Nem kell hozzá Harvard-i diploma.
A tömítésekre figyelj oda, hogy tiszták és sérülés mentesek legyenek. Ha esetleg mégis csöpög ,akkor újat kell betenni majd, addig tálat alá tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!