Mit lehetne tenni, hogy azonnal lefolyjon a kádból a víz?
Nem találok sehol erre a konkrét problémára megoldást, így megpróbálom itt, hátha...
Nincs eldugulva. Sokszor próbáltam duguláselhárítást végezni vagy megpumpálni, de semmit sem javult. Aztán megnéztem közelebbről a kád lefolyóját, belevilágítottam, és megdöbbenve láttam, hogy nem látom a cső rendszert konkrétan, hanem van egy fehér műanyag rész közvetlenül a csővezeték végén, a lefolyó alatt, amely ilyen félgömb (oldalról nézve U) alakú és csupán egy pár mm-es sávban tud felette elfolyni a víz (ez lenne az a bizonyos fém "gomb", csak műanyagból??). Gondolom ez ilyen bűzelzáró/szűrő vagy micsoda lehet, viszont emiatt nagyon-nagyon lassan folyik le csak a víz (persze, mivel azon a keskeny résen tud csak folyni...) Nem lehetne ezt a vackot kiszedni a csőrendszerből? Az a baj, hogy ehhez van rögzítve csavarral maga a fém lefolyó "szűrő". Másnak van hasonló lefolyója, tapasztalt már ilyet? Mit lehetne tenni? Nemrég volt cserélve egyébként, a réginél nem volt ilyen beépített vacak, ami ennyire akadályozná a víz lefolyását, ott ha elkezdett lassabban folyni le a víz, egy duguláselhárító szerrel azonnal megoldódott a probléma. Most pedig 5 perc zuhanyozás után is minimum 10 centi magasan áll a víz és kell vagy 10 perc, mire lefolyik.
Ami szintén zavaró még, és szerintem ez is emiatt a vacak miatt van, hogy ha használjuk a mosdókagylót, egyből feljön a kádba a víz, ahelyett, hogy lefolyna ahová kell neki. Ez normális vajon?
Remélem, valaki tud valami ötletet adni. Bár szerintem ezen csak egy csere segíthet egy normális lefolyóra...
ott valamit szarul kötöttek be.
Nálunk is ilyen szifon van, de csak akkor tud feltelni a víz, ha már tele van hajjal a lefolyó, kiszedem csipesszel, és ujra gyorsan lefolyik.
Ha a mosdóba engedsz vizet, és a kádnál visszajön, az azt jelenti, hogy nem tud elfolyni a lejtés irányába, így feljön az ugyanoda bekötött kádnál.
Dugulásod van. Ezért nem megy le a kádnál sem.
A mosdóba nem tud visszafolyni, mert jóval magasabban van. Így a kádba jön vissza.
Mosdónál szifon leszed, és csőgörénnyel megpiszkálni.
Gondolom beszakadt a cső faláról a trutyi, hogy meg lett piszkálva a rendszer. Így most jól bedugította.
Keress egy dugulás elhárítót.
A leírásod alapján egyértelmű, hogy a kád és a mosdó közös lefolyós. A probléma e kettő összekötése után van a közös lefolyóba..ott nagyon szűk résen kell átfolynia a víznek, ezért a könmyebb úton először a kád felé folyik.
Vagy erős zsíroldó anyaggal próbálkozol(forróvizes szódaoldat, vagy más) vagy egy vékony kézi duguláselhárító rugóval megpiszkálod a közös lefolyót..ha lehet forróvíz állandó folyatása mellett. Ha ezek a barkács megoldások nem vezetnek eredményre, akkor bontani kell, nincs mese.
Akár kádvíz, akár mosdóvíz, ha megfelelő átmérőjű a vízelvezetés, akkor akár a kettő együttes lefolyása esetén is a víznek hörögve kell lefolyni.
3-4# jól írja.
Küldd meg forróvízzel, duguláselhárítóval a mosdó felől.
Utána lehet pumpàlni. Mosdót bedugod, túlfolyóját betömöd. Kádba engedsz vizet, aztán mikor annyi van, hogy a pumpa gumiját ellepi, akkor gyorsan pumpálsz rajta. Lényeg, hogy víz hidraulikus nyomása átlökje a dugót
Pumpálást, duguláselhárítót ismételd többször.
Házilag ennyi.
Ha átmegy ok.
Ha jobban bedugul, akkor a csőfalról beszakadt trutyit csak csőgörénnyel, szakember tudja kinyomatni. Bontani ritkán kell.
Elöbb utóbb végleges megoldás úgyis a duguláselhárító szakember, nemhiába dugulgatott már jó ideje.
Ha 50-es a mosdónál a lefolyó kiállás a falban akkor tudsz bérelni gépi görényt, az helyre tesz neked. Ha ennél kisseb a gép feje nem fog elférni, így felesleges. Vékony csövekbe a nagynyomú tisztítás kell. De egyik gép használata előtt se áztasd forro vízbe a PVC csövet, mert kilágyulhat, a gépek pedig deformálni tudják a a szakaszt.
A kádnál ne szedd szét a lefolyót mert nem fogod tudni vissza raknia a helyére a kádból!
Az valszeg egy zuhanykabinokhoz való szifon. De ettől még le kellene folynia.
Ha visszaköszön a víz, akkor lejjebb dugulás van.
"Nem lehetne ezt a vackot kiszedni a csőrendszerből?"
De. Csak akkor meg azért szirénáznál, mert büdös van.
Látszik hogy fullra ostoba vagy a témához. Inkább hívj valami normális szerelőt, te ne nyújl semmihez!
#9 Miért lenne büdös? Hiszen van egy szifon is a kád alatt, ami gondolom amiatt van ott, hogy visszatartsa a szagokat. Ilyen van ott: [link]
Szóval ezért nem értem, mi célból kell még ez a valami pluszban a lefolyóba.
Egyébként lehet tényleg dugulás van, de hiába próbáltam megszüntetni, egyszerűen nem megy le az anyag, mert megreked a lefolyónál a műanyag miatt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!