Beton vízóra aknám fedelét teherautó bíró ra kell erősítenem. Mennyire észszerű elképzelés, hogy az akna tetejét lebontom (flex), és újra betonozom erősebbre?
Csak a fedőlapot.
Jó sok vas jó sok beton...
Erős akna-ajtó...
A vízóra akna régen a nagykapu mellett volt.... Miután megvettem a telket a házzal, kiderült hogy a földhivatali adatok és térkép is hibásak, nem jó helyre építették még az eredeti tulajdonosok a nagy kaput, keskenyebb A telek, át kellett helyezni a nagykaput (betonoszlopok... Nem semmi meló volt).... És most a vízóra akna az autó bejáró útba esik.
Mivel eredetileg nem kellett arra számítaniuk, hogy az aknafedélen autók fognak áthajtani, nem is építették annyira masszívra....
készíts egy költségvetést..mennyibe kerül egy 1X1-es 10-es kazánlemez, és mennyibe kerül az a meló, hogy visszabontod, zsaluzod, vasalod, betonozod az odaszállított sóder+cement kombóval.
A lemezt csak ráteszed(segítséggel)és kész.
Nagyon köszönöm a válaszokat!!!
A kazánlemezes megoldás nagyon tetszik.
Kell hozzá 10- és (?)
5-ös körüli nem lehet elég (?)
Persze nyilván azon már ne múljon
Nem is annyira az ára miatt kérdezem....
Pont ugyanezzel a problémám nekem is!
Végül milyen megoldást választottál?
Sajnos még semmit nem léptem....
Mert nem is volt rá még szükség... Vagyis nem akart bejönni nagy autó
De azt hiszem a vaslemezt fogom választani...
Értem, köszi a választ!
Személyautóval azóta átjársz rajta? Nem tört/süllyedt a beton és a fedél?
Nálunk egy elemekből összeépíthetőt ( 110cmx90cmx5cm a betonfedél, abban 70cmx70cm lyuk, arra pedig 75cmx75cm méretű 3mm vastag lemez van ) rakott be az előző tulaj kb. 40 éve, csak személybejáró volt, most építettünk kaput, autóbehajtásnál pont útban van, azon tudok csak áthajtani, ezt akarom lefedni 110cmx90cm 6-8mm vastag (kb 40-50kg ) lemezzel, valamint az akna belső/felső felét megerősíteni vasalattal. Egyelőre más opció nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!