Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Más is tapasztalja, hogy...

Más is tapasztalja, hogy "vidéki" megyeszékhelyeken egyre nehezebb a barkácsolási kellékek beszerzése?

Figyelt kérdés

Felénk az utóbbi 5-10 évben elég sok barkácsüzlet szűnt meg, lett helyette fodrász, kozmetika, pizzéria, kínai ruházati bolt, stb.ugyanakkor nem nyíltak olyan új szaküzletek, amelyek a keletkező űrt műszakilag, tartalmilag pótolnák.

De olyan áruház is van, amely kisebb helyre költözött, lényegesn kisebb árukínálattal.

Egyre nagyobb kihívás a különböző vas-műszaki cikkek, alkatrészek, zárak, vasalatok, bútorszerelvények, különböző javításokhoz szükséges árucikkek, elektromos alkatrészek beszerzése.

Nem egyszer fordult már elő, hogy órákig jártam a környéket hogy egy adott típusú alkatrészt beszerezzek, sajnos sikertelenül.

A minőségi szerszámbeszerzés is többször okozott komoly fejfájást, gyakori hogy egyszerűen nincs raktáron az amit keresek.

Ezek miatt egyre többször kénytelen vagyok rendelni Budapestről vagy máshonnan, de ez néha több hetet is igénybevesz, ha az áru pl. Németországból érkezik, vagy csak valamilyen külső raktáron van.

Nálatok mi a helyzet, máshol is ennyi minden megszűnt?

2023. ápr. 28. 00:34
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Elég megoszlóak a tapasztalataitok, talán az közös, hogy többen inkább rendeltek most már. Azt hiszem, ez lesz a jövő, ill. az apró dolgokból való házi beraktározás, pl. ha 100Ft-os tétel az amire szükség van, és épp kell kettő belőle, akkor ezt külön rendelni nyilván nem érdemes, hanem inkább egy nagyobb tétellel együtt megrendelni 20-30db-ot előre,hogyha kell kéznél legyen.

Említettétek, hogy rendelve olcsóbb mint személyes vásárláskor. Igen! Ezt is tapasztaltam. Sőt még ugyanazon áruház esetén is...

#9 Ott szerintem a csavar anyagminősége indokolhatja az ilyen árdifferenciát. Pl. találkoztam olyan olcsó facsavarral, hogy a kereszthorony nem volt rendesen megcsinálva, mert a PZ csavarhúzó nem illeszkedett rendesen a duplacsillagba és csak PH-val lehetett behajtani... Aztán ráadásul kb. minden ötödik csavar féluton kettétört, pedig még nem is géppel hanem kézzel hajtottam... Na azóta nem is jut eszembe hogy csavart ne szerszámszaküzletből vegyek.

Néhány olcsó kínai szerszámmal is jól megjártam már. Úgyhogy inkább megveszem az ipari minőséget 10x áron, vagy semmilyent. Úgy vagyok vele, inkább legyen kevesebb, de megbízható strapabíró szerszámom, minthogy egy konténernyi olcsó vacak... Esetenként veszek valami régit legfeljebb, amibe még benne van az anyag és érdemes felújítani.

2023. ápr. 28. 22:36
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
10, pont akartam írni, hogy láttam már én is olyan kínai csavart, ami kézi csavarhúzóval húzva fejét vesztette.
2023. ápr. 28. 23:02
 13/13 anonim ***** válasza:
25%
Ez azert van mert a kinai pottom nep, rizsen meg szojan el. A magyar porkoltzabalo videki men pedig puszta kezzel tori a vasat! Nem nekunk valo a kinai motyo. 🤭
2023. ápr. 29. 06:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!