Kelet-Magyarországi megyeszékhelyen általában hány százalékos önerő kell használt lakás vásárláshoz? Azért kérdem, mert a portfólión azt írták, hogy már nem elég sehová sem a 30% önerő, 40 kell ide is...
NEKED jobb, ha több az önerőd, nem a banknak.
Én azt tanácsolom, keress annyival olcsóbb, EGY FŐS (!!) lakást és később lépj előre, amikor már ezt kifizetted.
Vannak klasszak a belvárosban 14 körül is, tudom, mert már kérdeztél te korábban vagy valaki más és feltúrtam a kínálatot.
mert már kérdeztél te korábban
Igen, írtam már, vagy akkor 17 milliósat nézek és annak a 7 m elég 40% önerőként. Minimum 1.5, esetleg max 2 szobás kell, ha van éppen barátnőm, párom. 1 sajnos kevés.
Meghaladja a lehetőségeidet szerintem.
Ha van barátnőd, ott tud aludni egyszobásban is, az állandó lakhatását pedig nem neked kell biztosítanod. Pláne nem akkor, ha a magadét sem biztosítottad még.
Ha tudsz előtörleszteni, akkor 8 évnél hamarább is tudsz előrelépni ingatlan tekintetében.
7 millió forint önerőre való a lakás árába, vagy összesen van 7 millió forintod félretéve?
Mert lakásvásárláskor ott van az ügyvédi költség, illeték, bútorozás, esetleges felújítás is. Egy 20 milliós lakás illetéke 800 ezer forint. Ügyvéd valahol 50-150 ezer, a lakáshitelnek is vannak költségei és egy minimális bútorozás és felújítás is minimum párszázezer forint.
Ha összesen van 7 millió forintod félretéve, abból olyan 5-6 millió az, ami az önerőbe mehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!