Más is tapasztalja, hogy "vidéki" megyeszékhelyeken egyre nehezebb a barkácsolási kellékek beszerzése?
Felénk az utóbbi 5-10 évben elég sok barkácsüzlet szűnt meg, lett helyette fodrász, kozmetika, pizzéria, kínai ruházati bolt, stb.ugyanakkor nem nyíltak olyan új szaküzletek, amelyek a keletkező űrt műszakilag, tartalmilag pótolnák.
De olyan áruház is van, amely kisebb helyre költözött, lényegesn kisebb árukínálattal.
Egyre nagyobb kihívás a különböző vas-műszaki cikkek, alkatrészek, zárak, vasalatok, bútorszerelvények, különböző javításokhoz szükséges árucikkek, elektromos alkatrészek beszerzése.
Nem egyszer fordult már elő, hogy órákig jártam a környéket hogy egy adott típusú alkatrészt beszerezzek, sajnos sikertelenül.
A minőségi szerszámbeszerzés is többször okozott komoly fejfájást, gyakori hogy egyszerűen nincs raktáron az amit keresek.
Ezek miatt egyre többször kénytelen vagyok rendelni Budapestről vagy máshonnan, de ez néha több hetet is igénybevesz, ha az áru pl. Németországból érkezik, vagy csak valamilyen külső raktáron van.
Nálatok mi a helyzet, máshol is ennyi minden megszűnt?
minden területen ez van, és nem csak "vidéken" hanem Budapesten is.
A covidos bezárásokkal mindenkit áttereltek a webshopra, pesten is rendelgetni kell.
Azért ha valamit Budapesten sem tartanak raktáron, akkor szerintem nem jogos elvárni, hogy egy vidéki megyeszékhelyen álljon a polcon.
Egyébként nekem nincs ilyen problémám, eddig mindent kaptam, ami kellett. Az a 4-5 üzlet ahová eddig is jártam nem zárt be. Szerszámokat meg sokszor amúgy is rendelem. Nekem azzal is az a tapasztalatom, hogy ha reggel 9-10-ig megrendelem, és raktáron van, akkor már másnap hozza a futár.
Szerszámokat mindig netről rendelem, mert olcsóbb lesz még kiszállítással is biztosan, és nem cseszem el a napomat, hogy végig járjam a boltokat.
A barkácsolós kacatokat pedig többnyire szintén neten veszem, mert már ott tart a dolog, ha 15km-ről bemegyek a városba, ott bolyongok egy kicsit és már kb ugyan oda jutok költségekben, mintha házhoz hozzák. Ráadásul szint biztosan drágábban adják a boltban, legalábbis az esetek nagy részében.
Amit pedig biztosan tudom hol lehet venni, össze szervezem más programmal és akkor nincs nagy plusz költségem.
Ugyan nem megyeszekhely, de 30 ezer fos kisvarosban ahol felnottem, en azt vettem eszre, hogy egyre konnyebb beszerezni mindent. Pont hogy nem kell mindenert Budapestre menni, vagy rendelni. 1 nagy barkacsbolt volt a varosban, vas-muszaki cuccokkal. 1 csavarbolt. Es meg egy kisebb szerszamuzlet a foutcan.
Az elmult 4 evben nyilt 2 nagyobb barkacsbolt, mindketto egyben Milwaukee forgalmazo is, az egyik szaniter es csoszerelveny, a masik csavarbolt is egyben, ahol meg autohoz is kapok olyan kemenysegu es menetemelkedesu csavart, ami a jozsefvarosi csavarboltban, az orczy Bardiban vagy az ujpesti Szogkerben is rendelos. Az emlitett vas-muszaki bolt pedig bovult, van kulon Makita, Milwaukee stand, munkavedelmi es villamossagi reszleg is. Nem csak noname kinai hanem normalis markaju dugokulcsok, bitek (Hans, Jonnesway), szoval fejlodnek.
Egy 6km-re eso szomszed faluban a heten nyilt egy barkacsbolt, ott is "minden" van a favebook oldalukbol kovetkeztetve, hetvegen lehet hogy benezek.
En roppant mod elvezem mikor videken vagyok szerelni, javitani, hogy csak beulok az autoba, megyek egy kort a varosban, es egy Ujpest Kozpont meretu teruletrol szinte barmit be tudok szerezni 4-5 kulonbozo helyrol. Van a varosban 2 hidraulika szakuzlet is, tomlo vagy tomites, barmi kell, viszem a regit, polcrol adnak masikat.
En pont hogy Budapesten szoktam minden kis vackot megrendelni, mert a kozelemben (Florian ter) nem nagyon van barkacsbolt, mire kijutok Kobanyara, Ujpestre, Dunaharasztira vagy Budaorsre, meg vissza, fel nap. Amig egyetemre jartam Jozsefvarosba, ott 1-1 cuccot be lehetett szerezni, de pl. a szigony utcai vas es csavarbolt bezart. Regebben naluk vettem 10.9.es bevonatos csavarokat futomuhoz. Azota vagy az Autodocrol rendelek vagy az emlitett videki boltban veszem meg, ha arra jarok.
Én mindent meg tudok szinte venni Tatabányán, ami kell, pedig teljes lakásfelújítás van
Villanykapcsolókat rendeltem online, de azt is csak azért, mert extra szín, fehér volt ugyanabból a kapcsolócsaládból az obiban és a daniellában is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!