Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Ezt a fűrészkorongot lehet...

Ezt a fűrészkorongot lehet használni akkus csavarozóba fogatva?

Figyelt kérdés

[link]

Egy 40nm-es 1500 fordulatos csavaró-fúróm van, ehhez használnám pl bútorlap vágáshoz.

2023. márc. 4. 16:56
 1/9 anonim ***** válasza:
51%
Elolvastad az általad megadott leirást? Megértetted?
2023. márc. 4. 17:16
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

1. Ez fem, kozet vagashoz valo. Fahoz bizonyos szegmenses abraziv korongok, de butorlaphoz inkabb fogazott korong (korfuresz) az igazi.

2. A keruleti sebesseg nagyon keves. Nekem van 75mm koronghoz gyorsdarabolom, amihez van fahoz abraziv tarcsa. Annak az uresjarati keruleti sebessege 20.000 1/min. Egy 150mm-es korfuresznek pedig 4-6000 1/min. A furogep sebessegehez kene vagy fel meter atmeroju korong a megfelelo keruleti sebesseghez.

3. Ergonomia. Furogeppel nem tudsz bevagni koronggal egy butorlapot.

Roviden, fizikailag beleteheted, de nem fog mukodni.

2023. márc. 4. 18:02
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

kérdező...értem én a kérdésed, főleg, mert nekem is megfordult a fejemben az ilyesfajta barkács megoldás. Volt is egy kisebb balesetem, elmentem a praktikerbe, és megvettem a legolcsóbb hálózati tárcsás fűrészgépet(115)

Értettem, hogy akkus géped van, de akkor is életveszélyes fúróba fűrésztárcsát használni.

2023. márc. 4. 18:36
 4/9 A kérdező kommentje:

első: Hogy a saját leírásomat megértettem-e? Vagy mi? :D

Második: tehát akkor csavarozóval nem lehet ilyesmit csinálni. Kár, akkor külön gép kell, mert nem akarom a nagy fűrészasztalon csinálni :D

hármas: igen, gondoltam rá utólag, hogy mi lenne ha a tokmány kioldana, néha előfordult már, hogy kiengedte a fúrószálat, ezért nem is szeretem annyira a gyorstokmányt...

2023. márc. 4. 19:51
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

4!

Az első arra "célzott", hogy amit linkeltèl az nem arra való amit szeretnél.

És ehhez csak olvasni és értelmezni kellett volna.

2023. márc. 4. 19:57
 6/9 anonim ***** válasza:
82%
Épeszű ember nem fog fűrésztárcsát akkus csavarozóba.
2023. márc. 4. 21:51
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
#6 Nyilvan nem. De ez nem furesztarcsa. Pici, konnyu, nincs olyan energiaja, hogy egy karcolason tul megsertsen.
2023. márc. 4. 23:58
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

#4. "első: Hogy a saját leírásomat megértettem-e? Vagy mi? :D" Igen, azt a leirást amit te adtál meg.1: Ugyanis a vágotárcsa átméröje 38mm, a vágotárcsát befogo szár átméröje a befogásnál kb 6mm (ez az adat nem szerepel a leirásban). Akkor a legnagyobb vágási mélység: (38-6)/2=16mm. A butorlapok vastagsága (faforgács) 19mm körül van, vagyis nem éri át. 2: A vágotárcsa befogo tokmánybol kilogo hossza kb 20mm Nagyjábol ennyit tudsz a felületre merölegesen vágni, ugyanis a tokmányod nagyobb átméröjü mint a korong. 3: "Fém, Nemesacél, Kő, Csempe, Márvány, Műanyag" vágására szolgál, vagyis nagyon kicsi az egy fog által leválaszthato anyagmennyiség (akár fogazott fémtárcsa akár csiszoloszemcse anyagu!) ezért a vele valo munka nagyon rossz hatásfoku. Még akkor is ha a fordulatszám megfelelö lenne! 4: Faforgács lap vágásánál a kis fogmélység könnyen eltömödik ezzel megszünik a vágás lehetösége.

Szoval csak ennyi amit a leirás alapján meg kellett volna értened, mielött felteszed a kérdésedet. Ezért merészeltem megkérdezni, hogy megértetted-e a leirást? Nyilvánvaloan nem értetted meg, kár volt "D"-vel kommentálnod, ahelyett, hogy megprobáltad volna megérteni.

2023. márc. 5. 00:30
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Nekem van dremel-em,sokat barkácsolok vele...

A válaszom nem! a "nagy batár" akkus csavarhúzóval kb 10~15 másodperc alatt elpattan.Ez nem bútorlaphoz való, egy gyönge,vékony tulajdonképpen mini flex vágókorong,ami dremelben,gyakorlott kézben is igazán könnyen pattan.Nem beszélva az extrém alacsony fordulatról amit az akksis tud. Ez több ezres fordulatra való!

2023. márc. 5. 21:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!