Keverőgép, vagy olcsó fúrógép?
A kérdező szavazást indított:
18 szavazat
Többször kevesebbet kell keverni.
2023. febr. 3. 17:50
Egy normalis furogep nem fog tonkremenni tole.
2023. febr. 3. 17:58
Olcsó keverőszár kell hozzá és nem fog tönkremenni a fúró. Persze alapfeltétel, hogy a fúró legyen alkalmas egészen alacsony fordulatszámon is üzemelni.
2023. febr. 3. 20:00
4/14 A kérdező kommentje:
engem igazából az gondolkoztatott el, hogy nemrég dolgoztam egy cégnél és sorra törtek el a drága fúrószárak, mert 9-ből 9 fúrógépbe szar volt vagy a tokmány, vagy a tengely. össze vissza járt a fúrószár. haza kellet mennem a saját gépemért(hikoki-dh26pc2) és láss csodát az összes lyukat kifúrta, egy szár sem törtött el. meg is jegyeztem a főnöknek, hogy nem kel barkácsszerszámot(extool,parkside...) venni intenzív munkavégzéshez, hanem inkább (hikoki, makita, dewalt...)komlyabbakat, mert hosszútávon megtérül. majd a kőműves szaki kijavított: nem kell a fúrógéppel keverni és akkor fúrógép is marad.
Én azt hittem valami izmosabb, akkus gyorstokmányosról van szó. A tied SDS gép, azzal tényleg nem kevernék semmit, mivel a tokmány egyszerűen kikopig. A nyomatéka töredéke egy egyszerű fúró-csavarozónak, a csapágyazás, tengely sem arra van tervezve.
Egy 100-150Nm-es akkus fúró-csavarozóval nyugodtan keverhetsz, annak meg sem kottyan. SDS plussal tényleg ne, nem alacsony fordulatú, nagy nyomatékigényű alkalmazáshoz való. Még gyorstokmánnyal sem.
2023. febr. 3. 21:40
6/14 A kérdező kommentje:
van aksis gépem(hikoki dv18dd) is, de azt még gyakrabban használom hosszú(30-40cm) fúrószárral, így arra is vigyázni szeretnék.
tavasszal szeretném felújítani a fürdőszobát, nézegettem a keverőgépeket és elég drágák(25-30000-nél kezdődnek) ahoz, hogy csak néha használjam és a helyet foglalja. viszont vannak olcsó fúrógépek (6-8000ft) amik ha tönkre is mennek mint fúró, keverni még jók, vagy csak én gondolom túl, mert a minősségi szerszámnak ki kell bírnia néhány keverést, vagy le fog peregni a csempe a falról, mert a keverő jobb anyagot kever...igazából én az olcsó fúrón gondolkozok, de mire figyeljek a már említet alacsony fordulatszámon kívül.
Én jófogáson vettem 15 ezerért egy Flinke keverőgépet (újonnan). Habarcsot, glettet, aljzatkiegyenlítőt kevertem vele már jó párszor. Egy olcsó fúrónál biztos jobb és nem kerül sokkal többe.
2023. febr. 3. 23:38
Az emlitett 18V-os sem az a gep, ami erre van kitalalva. 55Nm-es konstrukcio, az nem keveresre van. Vegyel egy olcso gepet, dedikald kevereshez, az lesz a legesszerubb.
2023. febr. 3. 23:42
Bar itt hozzatennem, hogy azok a furogepek amik alacsony fordulaton tudnak keverni, nem olcsok. 3-4* annyiba kerulnek mint egy alap kevero. Ha megveszed a 8 eft-os gepet, lehet hogy adsz a sza_nak egy pofont.
2023. febr. 3. 23:43
Vegyél használtan keverőt, ezek az 5-10ezres fúrósz*rok semmire nem jók, még fúrásra sem igazán, leég az első vödörnél.
2023. febr. 4. 08:18
Kapcsolódó kérdések: