Milyen szerszámok kellenek egy műhelybe? Mik az alapok?
Persze nyilván nem mindegy milyen műhely. Lakatosműhely, esztergaműhely, hegesztőműhely, autószerelőműhely, kovácsműhely, asztalosműhely, elektrotechnikai műhely/labor, stb.
De! Egyet mondok, kettő lesz belőle: egy műhely szerszámozottsága nem úgy alakul ki, hogy egyszerre megveszünk mindent. Hanem fokozatosan az évek során, amire szükség van, azok kerülnek beszerzésre. Lehet hogy megveszed a csapágylehúzó készletet, aztán soha nem fogod használni. Vagy olyan csapágyat kell leszedni, amihez nem férsz hozzá a gyári készlettel, és házilag kell csinálnod az adott feladatra szerszámot...
milyen muhelyrol van szo?
Nekem hatul a feszerben van egy kis asztal satuval, csavarhuzo, dugokulcs, furo, fogok, furesz, kalapacs. Ezek az alap dolgok
kalapács
villáskulcsok
dugókulcs készlet
fogók
csavarhúzók
fűrész, sarokcsiszoló
fúrógép, csavarbehajtó
forrasztópáka
mérőszalag, tolómérő, vízmérték
satu
szigszalag, wd40, egyéb segédanyagok...
Nagyjából szerintem ez az alap, akár ha csak otthoni szerelgetésről van szó.
Azután sokra megy ezzel a sok szerszámmal, ha -valószínűleg- fel sem ismeri a többségét a szerencsétlen, mert semmihez sem ért.
Ha egyetlen szakmája is lenne akkor tudná, hogy mi kell hozzá és nem itt érdeklődne.
Van egy garázsom, ahol időnként autót szoktam javítani, szóval műhelynek is nevezhetem.
Van benne satuval szerelt pank, krokodilemelő, bakok, crowakészlet csillag/villás kulcsok, rugóösszhúzők rogók csavarhúzők, stb.
Ám mindez semmit sem érne, ha az aotó-üvegezéssel foglalkozó barátomnak szeretném odaadni a helyiséget.
Ugyanis csapágylehúzóval vagy keresztkulccsal elég nehéz pl. egy Corsa szélvédőt kicserélni. :D
Szóval fogalmazz pontosabban, milyen tevékenységre is akarod használni a műhelyt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!