Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Ha csak két vezetékem van,...

Ha csak két vezetékem van, hogyan tudnám földeltté tenni a létesíteni szándékozott kültéri dugaszolóaljzatomat?

Figyelt kérdés

Tehát két vezeték jön ki a falból.... Vagyis nincs zöld sárga azaz földelő vezeték

Hogyan tudnék mégis földelt konnektort csinálni?

2022. nov. 25. 13:49
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:

"attól még nem valósul meg sem az 1. érintésvédelmi osztály"

Ez, bocs, értelmetlen, az egy készülékhez tartozó fogalom, ha van védővezetős csatlakozóvezetéke, akkor megvalósult

"sem az áramvédő kapcsoló (ha van egyáltalán) működése nem biztosított"

De.

Ezzel együtt sem szabad kellő tájékozódás nélkül ilyen csinálni.

2022. nov. 26. 21:34
 12/25 anonim ***** válasza:
#11 Mi az 1. erintesvedelmi osztaly lenyege, mukodesi elve?
2022. nov. 26. 23:20
 13/25 anonim ***** válasza:
Es az aramvedo kapcsoloe?
2022. nov. 26. 23:21
 14/25 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a válaszokat!!

Valszeg kihagyom ezt a földelés dolgot... Csak egy mozgásérzékelős lámpát igyekszem felszerelni a ház falára... Úgy hogy az eddig az udvari villany égő höz menő két vezetéket eltérítettem, vagyis ettől a pillanattól már nincs meg a hagyományos udvari lámpám a ház falán, arra a két dologra akarom rákötni ezt az új mozgásérzékelős lámpát (amit a régi udvari lámpa mellé szerelek fel... Nagyjából holnap)

Nagyon köszönöm az eddigi és esetleges további válaszokat!!

Van a falban egy doboz a régi udvari lámpától körülbelül fél méterre... A doboz és az udvari lámpa közötti szakaszon kibontottam a falat és el kanyarítottam a két vezetéket... Egyelőre még csak a levegőben vannak (elzárva egymástól és a külvilágtól). Eső oda nem tud beásni mert nincs messze a tetőtől ami kijjebb áll mint a fal, plusz még a falra van szerelve egy előtető is színes hullámos műanyag... Tudjátok a szokásos...

2022. nov. 27. 09:42
 15/25 A kérdező kommentje:
Az előbb említett dobozban nem turkálok, onnan ágaznak el vezetékek még A házba...
2022. nov. 27. 09:44
 16/25 A kérdező kommentje:
Persze belenéztem.... És láttam is
2022. nov. 27. 09:45
 17/25 anonim ***** válasza:
#12, minek égeted még magad? Az 1. érintésvédelmi osztályú szerkezet, mint írtam a #11-ben, az védővezetős érintésvédelemre van felkészítve. Ennyi. Ennyi volt tegnap este is, meg holnap reggel is ennyi lesz. A dugaszolóaljzat védőérintkezőjének földelőhöz kötése meg biztosítja a védővezetős érintésvédelmet (ha az előírt kritériumoknak megfelel).
2022. nov. 27. 13:59
 18/25 anonim ***** válasza:

17# bocs,hogy közbe javítok, de nem kötjük a földeléshez véletlenül sem. És nem alakítunk ki földeléses erintésvédelmet. Hanem nullázunk.

Ez hatalmas tévedés a hétköznapi szóhasználatba.

2022. nov. 27. 15:04
 19/25 anonim ***** válasza:

#18 hogy mit csinálunk, azt, elég egyszerűen leírva, olvashattad volna a #11 hozzászólásom utolsó mondatában:

"Ezzel együtt sem szabad kellő tájékozódás nélkül ilyen csinálni."

De attól még, amit írtam, az hajszálpontos, azt hiszem, több dolgot nem értesz.

Megjegyezném, hogy egyes szakemberek szerint van még TT rendszerű közcélú kisfeszültségű hálózat az országban, a TN rendszer kialakítása tehát nem magától értetődő. Ezért írtam azt, hogy tájékozódni kell.

"Ez hatalmas tévedés a hétköznapi szóhasználatba."

Tévedés tehát nálad van.

2022. nov. 27. 17:31
 20/25 anonim ***** válasza:

Bocs, hogy szólni próbáltam.

Összességében nincs igazad, látom már felhergeltek eléggé.

A közcélú hálózaton tökmindegy, mert a csillagpontot és nullát vagy pent földelik szakaszonként a potenciál emelkedés miatt. Ettől nem dől el semmi, ez egyforma.

Ez Zsiga bá órájánál dől el, hogy mit alakítanak ki. A külső hálózat alkalmas mindkettőre. De a földelés mint védelem sok minden miatt nem túl jó,nem biztonságos ezért a régi szabványba is nullázás volt előírva lakásoknál, házaknál, irodákba.

2022. nov. 27. 18:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!