Fa hamu kandallóból mennyire tesz kárt a földnek/növényeknek?
Figyelt kérdés
Van egy kandallónk, amiben ugye keletkezik hamu. Ezt eddig vödrökben gyűjtöttük. kidobni nem lehet, nem szeretnénk ezzel trükközni, de megfordult az a fejemben, hogy mi van, ha a földre kiszórom. Most úgyis esős idő van, elmosná.. Vagy ha egy gödörbe beszórnám és elkotornám?
Nem tudom megmondani milyen fajta fa sajnos, de nem ez a műanyagos farost lemez. Rendes kerek fa.
2022. nov. 18. 22:05
1/7 A kérdező kommentje:
Mielőtt félreértené valaki, a kertembe szórnám, nem máshoz, vagy utcára :D Kertesházban lakunk.. Bár ez adódik a kandallóból szerintem ;)
2022. nov. 18. 22:06
2/7 anonim válasza:
A legjobb trágya,mi is oda szórjuk ki .
3/7 anonim válasza:
nyugi, megoldható. A szomszédom két-három köbméter hamut szórt az óiási fenyője alá, később ásott egy
gödröt, és abba hordta. Nem történt semmi, ülepszik, alig látni. A fenyőn nem látszik, hogy nem tetszene neki a hamu.
A gödrös megoldás talán a legjobb.
4/7 anonim válasza:
ha tiszta fa, akkor tényleg a legjobb trágya. A fák csurgóján belülre szórd.
5/7 anonim válasza:
Vissza kell adni a földnek,ami oda való.Öli a férgeket is .
6/7 anonim válasza:
Megfelelő egyenletességgel kiszórva jó kálium trágya a talajnak. Csak egy helyre sokat nem szabad kiszórni, kirakni, mert magas kálium-karbonát tartalma miatt lúgosítja a talajt és károsítja a gyökereket.
7/7 anonim válasza:
Ezt ki mondta, hogy nem lehet "kidobni"? A szemetesbe elhelyezhető, annyi a kérése az összes szemétszállító cégnek, hogy tedd ezt egy külön zsákba és úgy tedd a szemetesbe, hogy beborításkor ne szálljon már a hamu világnak, rá a dolgozóra stb. Mindenesetre kidobni kár és felesleges is, mert ahogy előttem írták jó helyen van a kertben, de akár komposztba belekeverve is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!