A kéményből kikotort koromtól hogyan lehet környezettudatos módon megszabadulni?
Erre felé kiöntik az útmellé az árokpartjára, vagy bele az árokba vagy kukába.
Tehát nem én öntöm oda, mivel konvektorunk van!
Erre a kérdésemre a kéményseprő azt mondta, hogy simán a kukába, mert háztartási szemétnek számít, nem káros anyag.
Ha nagyon környezettudatosan akarsz eljárni és a kuka se legyen kormos, tedd papírba.
Hidd el, sokkal környezetbarátabb hulladék az mint a sok nylon, műanyag, alu doboz, festék stb. amit nap mint nap kidobunk.
A kályhából kikerülő hamut egyébként lehet komposztra is önteni, sok hasznos anyag van benne.
A kéményből kikerülő talán más, azt inkább kukába
A fahamu valóban mehet a komposztra, sőt én simán a kertre is ki szoktam szórni telente. Rengeteg káliumot és egyéb fontos ásványi anyagot tartalmaz, ami mára a műtrágyák miatt már rég hiányzik a talajból.
A korom azonban más tészta. Ha teheted, ásd el (nem a kertben) az esővíz majd megteszi a dolgát, és apránként elmossa. A kuka is jó megoldás.
Azok nem faggatódznak, hogy hova tegyék a kormot!:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!