Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Kiegyenlítő tartály elja...

Kiegyenlítő tartály elja kívülről elrohadt, ereszt a víz, hogy lehetne beheggeszteni, vagy más módon megjavítani?

Figyelt kérdés
Más módra gondolok kenőanyagra, ami szilárdra köt, de nevét sem tudom mi lehet az. Tartály csere de nehéz lenne felvinni a padlásra. Illetve ha lehetne heggeszteni, mivel?

2022. nov. 7. 12:09
 1/9 anonim ***** válasza:

Ha annyira átrohadt a (feltételezhetően lemez)tartály, hogy ereszt, azt nem lehet meghegeszteni.

Maradt-e akkora csőcsonk, hogy arról el lehet kezdeni az új tartályt?

Szerintem ne tervezz száz évre, ha a padláson ekkora a korrózió, bármikor megadhatja magát máshol is a rendszer. Húzd ki a telet valami ideiglenes, de jó megoldással, aztán irány a csere. (két éve voltam hasonló helyzetben, nagyon örülök, hogy túl vagyok rajta)

2022. nov. 7. 12:21
 2/9 A kérdező kommentje:
Elég kicsi csonk van ott, leflexelni is nehéz lenne, kb 5-6 cm van a padló és a tartály közt.
2022. nov. 7. 12:45
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Akkor hason fekvés, fűrész a kézbe, akár keret nélküli fűrészlap.

5-6 cm-es csonkra lehet rögzíteni Gebo-val, vagy bilinccsel valamit, ami csatlakozik egy új tartályhoz. Nem tudom, mekkora az a fűtési rendszer, nálam az elődöm bojlerből csinálta, de vízmozgás alig volt benne, 10-20 liter egy családi házhoz elég kell, hogy legyen.

2022. nov. 7. 12:52
 4/9 anonim ***** válasza:
95%
aki ért hozzá, az le tudja vágni úgy, hogy marad egy olyan csonk, amire az új, tartós tartályt rá lehet lángal hegeszteni.
2022. nov. 7. 12:53
 5/9 anonim ***** válasza:
23%

Nyugodtan elfelejtheted a tartályt a padláson, mert semmi szükség nincsen rá.

Nyitott rendszernél ugyanis éppen elég ha a radiátor felett van 1-2 méterrel a víz a padlásra menő csőben. Ezt amúgy is érzed a kezeddel, hogy meddig meleg még a cső.

Na pont elég addig feltölteni vízzel.

A padlásra a tartályt azok a gondolkodásra is képtelen teljesen hülye fűtésszerelők tették, akiknek már a mestere is hülye volt.

Ugyanis a padláson télen a víz megfagy és a jég szétfeszíti a tartályt.

Nálad is így történ és ahol szétfeszítette, ott rozsdásodik, szétrohad és csöpög be a víz a szobádba a plafonon át.

Ennyi!

2022. nov. 7. 17:46
 6/9 anonim ***** válasza:
91%

"A padlásra a tartályt azok a gondolkodásra is képtelen teljesen hülye fűtésszerelők tették, akiknek már a mestere is hülye volt".

Gondolom te meg a Harvard-on végeztél,hogy ennyire okos és tanult vagy,és hogy szimplán lehülyézel fűtésszerelőket a te csodás IQ-dal

Ennyi!

2022. nov. 7. 19:43
 7/9 anonim ***** válasza:
0%

6.

Te is hülye vagy!

2022. nov. 7. 23:08
 8/9 Kisdinnye22 válasza:
Nyilván van oka annak a tartálynak. Egyébként pontosan ebben vagyok én is amiben most te. Holnap megyek pont egy kissebb bojlerèrt és azt fogom feltenni. Igazából nem tudom mivel lehet hegeszteni de van rá ember aki ért hozzá és megcsinálja. Kell az hidd el
2023. jan. 14. 19:27
 9/9 batragramzadarma válasza:
Nekem és szét rohadt pedig nem a padláson van.Rakattam fel helyette egy műanyagot azóta rendben van.
2023. nov. 30. 04:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!