Kiegyenlítő tartály elja kívülről elrohadt, ereszt a víz, hogy lehetne beheggeszteni, vagy más módon megjavítani?
Ha annyira átrohadt a (feltételezhetően lemez)tartály, hogy ereszt, azt nem lehet meghegeszteni.
Maradt-e akkora csőcsonk, hogy arról el lehet kezdeni az új tartályt?
Szerintem ne tervezz száz évre, ha a padláson ekkora a korrózió, bármikor megadhatja magát máshol is a rendszer. Húzd ki a telet valami ideiglenes, de jó megoldással, aztán irány a csere. (két éve voltam hasonló helyzetben, nagyon örülök, hogy túl vagyok rajta)
Akkor hason fekvés, fűrész a kézbe, akár keret nélküli fűrészlap.
5-6 cm-es csonkra lehet rögzíteni Gebo-val, vagy bilinccsel valamit, ami csatlakozik egy új tartályhoz. Nem tudom, mekkora az a fűtési rendszer, nálam az elődöm bojlerből csinálta, de vízmozgás alig volt benne, 10-20 liter egy családi házhoz elég kell, hogy legyen.
Nyugodtan elfelejtheted a tartályt a padláson, mert semmi szükség nincsen rá.
Nyitott rendszernél ugyanis éppen elég ha a radiátor felett van 1-2 méterrel a víz a padlásra menő csőben. Ezt amúgy is érzed a kezeddel, hogy meddig meleg még a cső.
Na pont elég addig feltölteni vízzel.
A padlásra a tartályt azok a gondolkodásra is képtelen teljesen hülye fűtésszerelők tették, akiknek már a mestere is hülye volt.
Ugyanis a padláson télen a víz megfagy és a jég szétfeszíti a tartályt.
Nálad is így történ és ahol szétfeszítette, ott rozsdásodik, szétrohad és csöpög be a víz a szobádba a plafonon át.
Ennyi!
"A padlásra a tartályt azok a gondolkodásra is képtelen teljesen hülye fűtésszerelők tették, akiknek már a mestere is hülye volt".
Gondolom te meg a Harvard-on végeztél,hogy ennyire okos és tanult vagy,és hogy szimplán lehülyézel fűtésszerelőket a te csodás IQ-dal
Ennyi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!