Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Füstöl a kályhám, mi lehet a...

Füstöl a kályhám, mi lehet a gond?

Figyelt kérdés
begyújtáskor a legjobban, amikor elkezd nagy lángon égni, akkor kb semmi gond, de aztán ahogy elkezd lassan csak parázslani akkor megint olyan szinten befüstöl hogy nem igaz, illetve hiába nyitom ki óvatosan az ajtót akkor is időnként bedől a füst és mivel egy alsó épületben egyetlen kisebb szobában használnám, így időnként áll bent a füst meg lefulladok. Van hogy csukott ajtónál is dől a füst belőle fent a csövén is a füstcső és a kályha csatlakozásánál meg az ajtónál. Nincs benne tömítés de ezekbe valamiért gyárilag nincs. Amiket ellenőriztem: kéményből jön a füst,a tisztító nyíláson át sem láttam semmi rendelleneset. Égetek előtte újságpapírt hogy melegedjen a kémény de semmi. Már tanácstalan vagyok és az eladáson gondolkodok mert vissza vinni már nem tudom illetve így nekem használhatatlan... Valakinek van valami ötlete hogy mi lehet a gond?

2022. okt. 18. 07:05
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem, pont fordítva számít. Az a jó, ha a külső hőmérséklet alacsony. Nem tudom merrefelé van ez a ház, de mifelénk 18 fokok voltak az elmúlt napokban. Ilyenkor azért nehéz befűteni, mert begyújtás után a füst még hidegebb, mint a külső hőmérséklet, ezért nem tud kiszállni a kéményen és visszaáramlik. Próbálj meg kora reggel vagy késő este begyújtani, amikor még kint is hideg van. Egyébként az is számít, hogy hogyan van bekötve, mert ha hosszú a cső és több helyen van törve, akkor a huzat is nehezebben alakul ki.
2022. okt. 18. 15:40
 12/16 A kérdező kommentje:
Igen itt. A mellekepuletben sokszor hűvösebbnek érzem a levegőt mint mondjuk kint hajnalban gyújtottak be kB akkor volt egy hőmérséklet kint és bent
2022. okt. 18. 16:19
 13/16 A kérdező kommentje:
Itt is meleg van a napokban 18 20 körül reggel és hajnalban 12 körül. Mikor jogy
2022. okt. 18. 16:20
 14/16 anonim ***** válasza:
A tüzifa száraz?
2022. okt. 19. 09:11
 15/16 anonim ***** válasza:
79%
A cső, a kémény el van dugulva azért jön vissza a füst. Kéményseprőnek a kefével végig kell kotornia a járatokat, a füst útját, mert nálad nincs kéményhuzat. Minden bizonnyal valami szemét került a csövedbe, ami eltorlaszolta a légáramlás útját. Továbbá ha majd ki lett kotorva a kémény, utána úgy kell fűteni hogy a kályhába engedni kell hogy odabentről jusson oxigen. Ha lezárod a kályhát meg a szobaajtót, akkor megszívja a kéményt és evvégett is befelé jön az égestermék.
2022. okt. 20. 21:12
 16/16 anonim ***** válasza:
79%
A kamil lukban gyújts meg egy gyűrt újságpapírt, és akkor kiderül, van-e huzat.
2022. okt. 31. 20:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!